Hava sıcaklıkları 8-12 derece artacak

Hava sıcaklıkları 8-12 derece artacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ülkemizde, çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarında yer yer 8 ila 12 derece artış olacağı tahmin edilmektedir" dedi.   

Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporu verilerini paylaştı. 

Bakan Özhaseki açıklamasında, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre salı gününden itibaren sıcaklıklarda artış beklenmektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ülkemizde, çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarında yer yer 8 ila 12 derece artış olacağı tahmin edilmektedir” ifadesini kullandı. 
  
 - Bazı illerde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak 


 Türkiye’de bu hafta genel itibarıyla mevsim normallerinin üzerinde seyredecek sıcaklıklara dair açıklamada bulunan Bakan Özhaseki, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde 8 ila 12 derece, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece artış olması beklendiğini dile getirdi. 
 Bazı illerdeki sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağının tahmin edildiğini belirten Bakan Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporu verilerini de paylaştı. 


 Özhaseki; sıcaklık artışıyla birlikte bu hafta Aydın’da 42-45, Antalya’da 37-45, Balıkesir’de 39-42, Adana’da 37-42, İzmir’de 37-40, Ankara’da 34-36, Kayseri’de 31-35, İstanbul’da 32-34, Bursa’da 37-39, Sakarya’da 36-39, Bolu’da 32-35, Malatya’da 33-36, Diyarbakır’da 36-40, Şanlıurfa’da ise 36-40 derece sıcaklık beklendiğini dile getirdi. 
  
 - Saat 11.00 ile 16.00 arasında daha dikkatli ve tedbirli olalım 


 Bakan Mehmet Özhaseki, hava tahmin raporu verileriyle birlikte sıcaklık artışının herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için uyarılarda bulundu. 

Özhaseki, “Özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ve yaşlılarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ila 16 saatleri arasında daha dikkatli ve tedbirli olmalarını; ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün, yetkili kurumların uyarılarını dikkate almalarını ve akciğerlerimiz olan ormanlarımız konusunda çok dikkatli olmalarını istirham ediyorum” ifadelerini kullandı. 



Başkan Çolakbayrakdar: "Atölyemiz sanayi sitesi gibi çalışıyor"

Cevdet Yılmaz'dan yeni vergi mesajı

Başkan Büyükkılıç'tan Kültepe'ye davet

Bakan Özhaseki, sıcak havalara karşı uyardı

Kayseri Kariyer Merkezi, 1 ayda 305 kişiye iş imkanı sağladı

Uzmanlar uyarıyor; serinlemek isterken boğulmayın

Başkan Özdoğan: "Üreten kadınlarımızın her zaman yanındayız"

Büyükşehir Hayvanat Bahçesi'ne bayramda ziyaretçi akını

Millet bahçesi Kurban Bayramı’nda da vatandaşların ilk tercihi oldu

Lezzetli bal için orman kurdular

Akaryakıt zamları ertelendi

Kayseri'de deprem

Millet bahçesine yoğun ilgi

Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bayramlaştı

Talas Belediyesi'nden intihar girişimine ilişkin açıklama

"Dava konusu kayıtsız kurbanlıkta tazminat hakkı olmaz"