HAYATA GEÇİRİLİYOR

HAYATA GEÇİRİLİYOR

HEZARFEN projesi 16 Nisan'da hayata geçiriliyor Türk Patent Enstitüsü'nün projesi HEZARFEN'in Kayseri uygulaması 16 Nisan'da hayata geçiriliyor.

      Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Orta Anadolu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) işbirliğince ilk uygulaması Ankara OSTİM'de yapılan, projenin tanıtımıyla ilgili bir basın açıklaması yapan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Türk Patent Enstitüsü Temsilcisi Birsen Koca, projenin daha önce Ankara, Konya ve Gaziantep'te uygulandığını bildirdi.

      Projeyle, bir araya gelen firmalara danışmanlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade eden Birsen Koca, danışmanlık hizmetini kapsamında, patent, marka, endüstriyel tasarım, ticari sır, teknoloji transferi ve lisanslama gibi bir çok konuda ulusal bazda çok doğru eğitimler vereceklerini belirterek, ''Belirlenen 25 firmayı bizzat yerinde ziyaret ederek bu konularda bilgilendireceğiz ve bulundukları durum ile gelebilecekleri durumları beraber etüt ederek çalışmalar yürüteceğiz'' dedi.

      Kayseri'nin plastik, çelik kapı, mobilya, tekstil sektöründe ileri bir seviyede olduğuna dikkat çeken Koca, ''Yaklaşık 5 sektörden 6 ila 8 firma arasında karma bir ekip oluşturacağız. Bu ekip 16 nisanda start alacak ve aralık ayına kadar devam eden bir eğitim içine girecekler. Umarım başarılı oluruz'' diye konuştu.



Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi
"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"
Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet
Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı
Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti
Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi
Kayseri’de havalar ısınacak
Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu
“Geri dönüşümle geleceği ve doğayı koruyoruz”
Gençlik Haftası Kayseri’de dolu dolu geçecek
“Başkan Yalçın bize özgürlüğümüzü verdi”