Tarih: 29.08.2014 21:31

HER BURCUN ŞİFALI BİTKİSİ VAR

Facebook Twitter Linked-in

Tarihi Osmanlı Sokağı esnafından Türkiye Aktarlar Ve Baharatçılar Federasyonu İl Temsilcisi ve Otantik İksir Şifalı Bitkilerin İşletmecisi Hr. Nuri Akdamar, 5 binden fazla şifalı bitkilerle Kayserililerin derdine derman olmaya çalışıyor. Dede mesleğini devam ettiren Akdamar, Hindistan, İran ve Irak uzuak ve ortadoğu  ülkelerden ithal ettiği  bitkilerin yanında  narçiçeği, mentonlu nane, çörek otu,  rezene, keten tohumu,  ekinazya, zencefil, havlıcan, meyan kökü gibi  bir çok yöresel  bitkiyide  ‘Otantik İksir Şifalı Bitkileri’ mekanında tüketiciyle buluşturuyor.                   

 

Mekan hakkında haber ekibimize bilgiler veren Nuri Akdamar,  15 yıldır astroloji ve burçlarlarla uğraştığını ifade ederek, “Her burcun bir şifalı bitkisi vardır. Burçlara göre şifalı bitkiler veriyoruz.  Koç burcu başı temsil ettiği için migren baş ağrısı, boğa burcu: boğazı temsil eder farenjit, boyun fitiri gibi,  ikizler burcu: eller kolları temsil ettiği için akciğer,  terazi burcu böbrekleri temsile eder. Oğlak burcu: ayaklar, dizler, aslan burcu: kalp ve dişleri temsil eder.  Akrep burcu üreme organlarını gibi.  Çünkü Her burcun bir hastalığı var. Koç burcu olanlar migren hastalığı olabilir. Civan Perçemi, Mersin Yaprağı veriyoruz. Boğaz ağrısına Gül-Hatni, Ebegömeci gibi bitkiler veriyoruz. Oğlak burcunun dizleri ağrıdığı  için Şerbetçi ve Aylık otu öneriyoruz. Bu yüzden dışarıdan emrobik bitkiler  İran, Irak ve  Hindistan gibi ülkelerden  yöresel bitkiler getiriyoruz  ” diye konuştu     

 

Her burcun bir özelliği olduğuna dikkat çeken Akdamar, “Türkiye çapında da Kayseri’ de de en çok oğlak burcu var.  Bu yüzden en çok Civan pençeli, mersin yaprağı satıyoruz” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —