Tarih: 06.02.2014 22:38

HERKES O`NU OKUYOR YARIŞMASI

Facebook Twitter Linked-in

Yarışmanın Kayseri etabı sorumlusu Alaattin İslamoğlu, yarışmayla ilgili bilgiler verdi. İslamoğlu, ``Herkes O`nu Okuyor Yarışması, ülkemiz insanının alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz`in (sav) hayatının okunması, öğrenilmesi, anlaşımlası ve hayata tatbik edilmesi, çağımızın getirdiği sorunlardan kurtularak Allah rızasına kavuşulması için başlatılan bir proje. Bu proje, Türkiye çapında yapılıyor. Kayseri`de de projeyi biz yürütüyoruz. Sponsorlarımızın desteğiyle yarışma sonunda dereceye giren 50 kardeşimizi Umre`ye göndereceğiz. Gençlerimize, 50 ipad, 50 dizüstü bilgisayar ve 200 bisiklet vereceğiz. Ancak tabii ki hediyelerin en büyüğü, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin hayatının anlaşılması ve yaşanmasıdır`` dedi.
Yarışmaya 24 Mart`a kadar başvuru yapılabileceğini kaydeden İslamoğlu, ``Bu tarihe kadar Peygamber Efendimizin hayatını anlatan belirlenmiş eserleri okuyacak olan yarışmacılar, çeşitli seanslarda sınava girecekler. Merkezi sistemle yapılacak sınavlarda dereceye girenlere ödüllerimizi vereceğiz. Ayrıca dereceye giren kardeşlerimiz, Ankara`da yapılacak olan bölge sınavına da girecekler ve burada da dereceye girerlerse, ayrıca hediyelerini alacaklar. Ankara`daki sınavda dereceye girenler ise, Kutlu Doğum Haftası`nda İstanbul`da yapılacak büyük galaya katılacaklar ve özel ödüllerini alacaklar. Yarışmaya Türkiye çapında 2 milyon, Kayseri`den ise 100 bin katılım bekliyoruz. Kayseri`de çok büyük bir gala yapacağız ve 130 ülkeden gelecek gençler o galada naatlar okuyacaklar`` ifadelerini kullandı.
İslamoğlu, yarışmaya başvuru için organizasyon ofisine gelecekleri ayrı bir sürprizin de beklediğini bildirerek, ``Ofisimize Peygamber Efendimiz`in mübarek sakal-ı şeriflerini de getirdik. Başvuru için ofise gelen kardeşlerimiz, Peygamber Efendimizin sakal-ı şerifini de ziyaret edebilecekler`` dedi.
Yarışmaya başvuran yurtlarda kalan pek çok genç, şimdiden kendilerine dağıtılan kitapları okuyarak, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeye başladılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —