Tarih: 11.10.2016 17:23

HES KABLO

Facebook Twitter Linked-in

Boydaklara ait olan ve kısaca Hes Kablo olarak isimlendirilen Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. FETÖ- PDY soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu´na devredildi.
Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Boydak ailesinin elinde kalan son şirketleri Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.şirketi -HES Kablo´da Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile TMSF´ye devredildi.
1974 yılında Boydak Ailesi tarafından kurulan Hes -Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirketin 1042 çalışanı bulunduğu öğrenilirken şirketin 2015 verilerine göre Kayseri´nin en büyük firması olduğu, ayrıca ilimizden ihracat yapan en büyük ikinci şirket olduğu vurgulandı?
Öte yandan İstanbul Sanayi Odasınca her yıl belirlenen Türkiye´nin ilk 500 firma sıralamasında 2016 yılını 69. sırada tamamlayan Hes Kablo´nun dünyanın 130´dan fazla ülkesinin alt yapısında imzasının olduğu belirlendi?
Şirket bünyesinde ?Haberleşme Kabloları´ üretim tesisi, ?Fiber Optik Kabloları´ üretim tesisi, ?Enerji Kabloları´ üretim tesisi , ?PVC Granül´üretim tesisi,´Makara´ Üretim tesisi , ?Emaye Bobin Teli´ üretim tesisi , ?Bakır´ üretim tesisi ve ?Aliminyum´ üretim tesisi gibi farklı üniteleri barındıran şirketin TMSF´ye devri sonrası nasıl bir yönetim şekli belirleneceği ve çalışanların durumunun ne olacağı ise merak konusu oldu?.
HABER MERKEZİ?



11 EKIM 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —