- Gıda ve iş yerlerinde 3 ayda bir yapılan portör muayenesi kaldırıldı, hijyen ve sanitasyon eğitimi zorunlu kılındı.
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Osman Düşüngel, gıda üretim ve satış yerleri ile toplu tüketim ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerine yönelik işlerin ifa edildiği iş yerlerinde çalışanların söz konusu eğitimden geçmelerinin mecbur kılındığını söyledi. Düşüngel “Mesleki Eğitim Merkezi ile yapmış olduğumuz ve Valilik onayından çıkmış eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde gıda ile yakın teması olan herkese yönelik olarak Hijyen ve Sanitasyon kursu açıyoruz. Bu bağlamda kurs kayıtlarımız yoğun bir şekilde başlamış olup detaylı bilgiler için odamıza başvuru yapabilirler.” dedi.