Türkiye odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle memleketi Kayseri´ye geldi.
Türkiye odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ramazan Bayramınedeniyle memleketi Kayseri´ye geldi. Hisarcıklıoğlu, "Huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan da zenginlik olmuyor. Onun için çevre ve coğrafyayla huzur ve barış daha sonrasında ticaret ticaretin akabinde de zenginlik gelir. Türkiye ekonomisinde özellikle Başbakanımızın yeni açıkladığı paketler, bunlar yatırım ortamını iyileştirmeye yöneliktir" dedi.
Merkez Melikgazi İlçesi Hisarcık Mahallesi´ndeki bağ evinde ağaç ve çicekleri sulayan, komşularıyla bayramlaşarak, hemşehrileriyle özlem gideren TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, DHA muhabiine Başbakan Binali Yıldırım´ın açıkladığı ekonomik reformları, ekonomik beklentileri ve komşularla ilgili ilişkileri değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:
"Baktığımız zaman Türkiye ekonomisinde özellikle Başbakanımızın son açıkladığı paketler, bunlar yatırım ortamını iyileştirmeye yöneliktir. Bu yatırım hamlelerini çekebilmek ve ekonomiye odaklanabilmek, birinci önceliğimiz olması lazım. Hükümetimizle de biz bunu görüyoruz. Özellikle mutfak çalışmalarında da gerek Bakanlarımızla, gerekse müsteşarlarımızla yapmış olduğumuz çalışmalara katkı vermeye çalışıyoruz. Sürekli reforma ihtiyaç var. Ekonominin en önemli isteği rekabet var dünyada. 200´e yakın ülke var. Herkes birbiriyle rekabet ederken bizlerin de yatırımların cazip hale gelebilmesi, üretimin teşvik edilebilmesi açısından sürekli reform yapılması lazım. Bir reform yapmakla iş bitmiyor. Reform yaptıktan sonra dünyada buna cevabını veriyor. Dünyada rekabet var. Sizin de buna cevap veriyor olmanız lazım."
"HUZUR OLMADAN TİCARET OLMAZ"
Hisarcıklıoğlu, Türkiye´nin İsrail ve Rusya ile ilişkilerini iyileştirmesine de destek vererek, ilişkilerin düzelmesinin siyaset ve ekonomik açıdan çok büyük yarar getireceğini anlattı. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
"Gerek İsrail, gerekse Rusya uluslararası alanda işbirliği içinde olduğumuz iki ülkeydi. Tabii siyasi alandaki rahatlama ekonomik alana da yansıyacak. Türkiye açısından Rusyabağlamında baktığınız zaman turizm çok önemli. Turizmde özellikle Türkiye´nin birçok noktasında bu işte epey bir mağdur olmuştuk. İnşallah bunun düzelmesi, Türkiye´nin büyümesine katkı sağlayacak. Yaş meyve ve sebzede de aynı artış olacaktır. Sadece İsrailbağlamında değil, dünya bağlamında baktığımız zaman çok önemli etkilerini göreceğimize inanıyorum."
TOBB Başkanı Hisarcıkloğlu, yurt içi ve dışındaki Türk vatandaşlarının Ramazan Bayramını kutlayıp, "Bayram tüm Türk milletine kutlu olsun. Herkese mutlu bir bayram diliyorum. Tabii şehit olan asker, polis ve korucularımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Onlar bu vatan için şehit oldular. Bize de onların arkasından dua etmek gelir" dedi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.