Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Yaşlanma Ulusal Eylem Planı'nın Uygulama Programı taslağına göre, yaşlıların huzurevleri yerine 3-4 kişinin ikamet ettiği ihtisaslaşmış butik otel tipi konutlar olan ''huzurlu evler
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Yaşlanma Ulusal Eylem Planı'nın Uygulama Programı taslağına göre, ''yaşlı dostu kentler'' oluşturulacak, yaşlılara bakım hizmeti verme koşulunun kapsamı genişletilecek ve bu bireylere eğitim verilecek.
Yaşlılara gün içinde, lokal gibi hizmet veren yaşlı hizmet merkezleri açılacak. Evinde yaşayan yaşlılara yönelik elektronik ikaz ya da yardım cihazları ile ulaşabilecekleri acil çağrı merkezleri oluşturulacak.
2007'de kabul edilen ''Türkiye'de Yaşlıların Durumu ve Yaşlanma Ulusal Eylem Planı''nda yer alan eylemlerin uygulamaya geçirilebilmesi ve önceliklerin tespiti amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Yaşlanma Ulusal Eylem Planı Uygulama Programı Taslağı hazırlandı. Taslak, düzenlenen toplantıyla 50 farklı kurum ve kuruluş temsilcisi tarafından değerlendirildi.
Yaşlıların çocukları ve torunlarıyla birlikte yaşamak istediklerine dikkat çekilen değerlendirmede bu sebeple taslaktaki en önemli maddenin ''yaşlı dostu kentler''in oluşturulması olduğu vurgulandı. Şehirlerde özellikle genç ve yaşlıyı buluşturacak mekanların oluşturulması için mevzuat hazırlandığı belirten açıklamada ''Yaş dostu şehirler için Eylül'de tüm belediye başkanlarının toplantıya çağırılarak, bir şehrin yaşlı için nasıl uygun hale getirileceği konusunda bilgilendirme yapılacağı'' bildirildi.