Tarih: 09.04.2014 09:38

İCATLARINI GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Facebook Twitter Linked-in

Tübitak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği her  yıl  geleneksel olarak gerçekleşen ilköğretim öğrencilerine yönelik ‘ Bu Benim Eserim’ sergisi, Kadir Has Kongre Merkezinde bu sene de ilgiyle açıldı.

Açılış konuşmasını Kayseri Milli Eğitim Müdürü  Bilal Yılmaz yaptı.  Yılmaz  ‘’Artık günümüzdeki eğitim modeli bu, proje temelli yaparak öğrenme modeli yada bunu baz alarak öğrenme şekli, günümüzün ve geleceğin eğitim şeklerinden bu olacaktır.’’değerlendirmesinde bulundu..

Konuşmanın ardından kurdele kesildi ve genç yetenekler icatlarını anlatı.  Geleceğin mucitlerinin icatları birçok alanda yenilik getirecek fikirlere sahip. Fen ve Matematik alanında yapılan yarışmada ekolojiden otomotive, iş güvenliğinden elektroniğe birçok alanda yenilikler bulunuyor.

Sergi  Perşembe günü gerçekleştirlecek finalle  noktalancak ve  Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat ve Kayseri’deki okullardan yarışmaya iştirak eden öğrencilerasında projesi derceye giren öğrenciler  Türkye finallerinde yarışmak üzere ilrki günlerde ANKARA`ya gidecek...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —