İftara ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Güncel 6.03.2025 11:20:00 0

Editör

Yağmur Aksoy

İftara ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

4 Kaşık Çorbası için Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 tene yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

4 Kaşık Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Bakliyatları güzelce yıkayalım.
  2. Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz bakliyatları tenceremize alalım.
  3. 6 su bardağı su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alalım.
  5. Bakliyatlarımız yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
  6. Çorbanın terbiyesi için bir kapta yoğurt, yumurta sarısı limon suyu ve unu ekleyip çırpalım.
  7. Çorbanın kesilmemesi için suyundan 1-2 kepçe kadar alıp terbiyeye ekleyelim.
  8. Hazırladığımız terbiyeyi kaynayan çorbamızın üzerine ekleyip hızlıca karıştıralım. 1-2 dakika daha kaynatalım çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağı ekleyelim.
  9. Tereyağ eridikten sonra baharatları ekleyip katıştıralım.
  10. Kaynamakta olan çorbamızın üzerine sosu ekleyelim ve 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  11. Son olarak 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştıralım.

Belen Tava İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 kase arpacık soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 5-6diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates sos
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Belen Tava Nasıl Yapılır?

  1. Yaygın bir döküm tencereye etler alınır.
  2. Diğer tüm sebzeler kesilir ve üzerine konur.
  3. Sıvı yağı ile salça, baharatlar ve su karıştırılıp güzelce harmanlanır.
  4. Etin üzerine tereyağ parçaları yerleştirilip döküm tencerenin kapağı kapatılır.
  5. Yaklaşık 45 dakika kadar kısık ateşte pişirilip servis yapılır.
  6. Öncelikle şerbeti yapalım.
  7. Şeker su ve limonu tencereye alıp ocağa bırakalım 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  8. Ardından muhallebiliyi yapalım.Tüm malzemeleri tencereye alalım ocağa bırakalım kaynayınca geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakalım.
  9. Soğuyan kremaya bir paket krem şanti ekleyip mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
  10. Kekini yapalım.Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
  11. Borcama dökelim önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  12. Pişen ılıyan kekin üzerine soğumuş şerbeti dökelim ,şerbet çekince hazır olan kremayı da dökelim son olarak bolca hindistan cevizi serpelim .
  13. Üzerini streç film ile örtüp 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
  14. Dinlenen Kıbrıs Tatlımız servise hazır.

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti ( piştikten sonra)

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti yapalım.
  2. Şeker su ve limonu tencereye alıp ocağa bırakalım 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  3. Ardından muhallebiliyi yapalım.Tüm malzemeleri tencereye alalım ocağa bırakalım kaynayınca geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyan kremaya bir paket krem şanti ekleyip mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
  5. Kekini yapalım.Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
  6. Borcama dökelim önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  7. Pişen ılıyan kekin üzerine soğumuş şerbeti dökelim ,şerbet çekince hazır olan kremayı da dökelim son olarak bolca hindistan cevizi serpelim .
  8. Üzerini streç film ile örtüp 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
  9. Dinlenen Kıbrıs Tatlımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun yeni tariflerim de görüşmek üzere allah’a emanet olun