Tarih: 13.03.2025 11:03

İftara ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Nefis Kereviz Çorbası İçin Malzemeler

Üzeri için;

Nefis Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
  2. Tencereye orta ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin. Birkaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla beraber kavurun.
  3. Ardından patates ve havucu tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, kereviz ile sap ve yapraklarını da ekleyin ve üzerine su ilavesini yaparak, tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
  4. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  5. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
  6. Servis aşamasında tercihe bağlı olarak, tereyağında toz biber yakıp kaselerin üzerine gezdirebilirsiniz.

Tavuklu Lavaş Sarma İçin Malzemeler

Beşamel sos için;

Üzeri için;

Tavuklu Lavaş Sarma Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz, küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyerek karıştırıyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  2. Daha sonra üzerine doğranmış sebzeleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
  3. Salça ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Tereyağı ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  5. 10-15 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
  6. Lavaş ekmeğimizin içine iki üç kaşık harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz rulo şeklinde sarıyoruz, borcama yerleştiriyoruz.
  7. Beşamel sos için tencereye tereyağı alıp eritiyoruz, içine unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz, üzerine sütü döküyoruz sürekli karıştırıyoruz.
  8. Baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  9. Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
  10. Lavaşların üzerine döküyoruz.
  11. Üzerine kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  12. Çıkınca dilimleyip sıcak servis ediyoruz

Şekerpare İçin Malzemeler

Şerbeti için;

Şekerpare Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetin hazırlanışı; Tenceremize şeker ve suyu alalım ve ocağa alalım ve şeker biraz eriyene kadar karıştıralım.
  2. Kaynadıktan sonra altını biraz kısıp 15 dakika kaynatalım.
  3. Sonra limon suyunu ekleyip bir iki dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Kabımıza tereyağını, sıvı yağını ,pudra şekerini ve yumurtayı alıp güzelce karıştıralım, sonra un hariç diğer malzemeleri alıp güzelce tekrar karıştıralım.
  5. Homojen bir kıvam olduktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan güzel bir hamur yapalım ve sonra şekillendirelim ister yuvarlak ister oval şekil verip tepsiye yerleştirelim.
  6. Hepsi bitince kenara ayırmış olduğumuz yumurta sarısına çok az kakao katıp iyice karıştırdıktan sonra tatlımızın üzerine sürelim ve çatal ile çizikler atalım.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar güzelce pişirelim piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim ve şerbetini çekip soğuduktan sonra istediğimiz şekilde süsleyip servis edelim.Afiyet olsun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —