İftara ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Güncel 15.03.2025 13:35:00 0

Editör

Yağmur Aksoy

İftara ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Brokoli Çorbası İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 orta boy brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan orta boy
  • 3 nohut büyüklüğünde zencefil
  • 1 diş sarımsak
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı dolusu un (iki buçuk yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak brokoliyi sirkeli ve karbonatlı suda bekletip güzelce yıkayalım.
  2. Patates ve havuçları küp doğrayıp bir kenara alalım.
  3. Tencereye yemeklik doğradığımız soğanı ve yağı alalım.
  4. Hafif pembeleşene kadar kavurup unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Üzerine su ve sütü ekleyip karıştıralım.
  6. Brokoli, havuç, patates, zencefil ,tuz ve sarımsağı ekleyelim.
  7. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  8. En son blendırdan geçirelim.
  9. Sıcacık şifa deposu çorbamız hazır.

Beşamelli Mantarlı Kıymalı Patates İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı mantarlı harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • Sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 400 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 ,5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamelli Mantarlı Kıymalı Patates  Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup dilimleyin.
  2. Borcama dizip üzerine sıvı yağ gezdirin.
  3. Biraz tuz serpin 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
  4. Bu sırada kıymalı mantarlı harcı hazırlayın.
  5. Kıymayı tavaya alın suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Biberleri doğrayıp ilave edin kavurmaya devam edin.
  8. Kabuğu soyulmuş temizlenmiş mantarları dilim doğrayıp ekleyin.
  9. Biraz daha kavurup domatesleri küp küp doğrayın ekleyip karıştırın. Suyunu salana kadar kavurun.
  10. Salçayı ve sarımsağı ekleyin.
  11. Son olarak suyu, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin ocaktan alın.
  12. Pişen patateslerin üzerine harcı döküp yayın.
  13. Beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tencereye tereyağını koyup eritin.
  14. Üzerine un ekleyip biraz kavurun.
  15. Sütü yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edin.
  16. Koyulaşınca tuzu ,karabiberi ekleyip karıştırın ocaktan alın.
  17. Kıymalı mantarlı harcın üzerine döküp yayın.
  18. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  19. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin dilimleyip servis yapın.

Nohut Salatası İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 avakado küp küp doğranmış
  • 10-12 adet kuru domates doğranmış
  • 1 kırmızı soğan yemeklik doğranmış
  • 1½ demet dereotu ince kıyılmış
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz ince kıyılmış
  • 1 adet yeşil soğan

Sosu için;

  • Zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 kaşık sirke
  • Limon suyu
  • Tuz
  • İri kıyılmış ceviz 4-5 adet (ben unutmuşum)
  • 2 adet minik turp

Nohut Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Domates kurusunu 3 dakika kaynar suya atıp haşlıyoruz. Küp küp doğruyoruz. Maydanoz, dereotu, kırmızı soğan ve avakadoyu bir kabın içerisine doğruyoruz. Nohutuda koyup üzerine sosumuzu döküp, servis tabağına alıyoruz.
  2. Servisten 30 dakika kadar önce hazırlarsanız sosunu daha iyi çekeceğinden daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.