İftara ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Güncel 16.03.2025 12:38:00 0

Editör

Dila Üstündağ

İftara ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Ezogelin Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-1,5 litre su ( yarısı kemik veya tavuk suyu olabilir )

Üzeri için;

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı su ( et suyu veya kemik suyu olabilir)

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek, bulgur ve pirinçi yıkayıp, tencereye soğan, sarımsak havuç ve bakliyatları ekleyip, suyunu ilave edip, bakliyatlar yumuşayan kadar pişirin.
  2. Daha sonra mikserleyin. İsteyen mikserlemeden yapabilir.
  3. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine kuru nane, pul biber ve salçayı ekleyip 1-2 dk kavurun.
  4. 1 su bardağı su ilave edip, karıştırıp, kaynayan çorbaya ekleyip, kıvamına göre su eklemesi yapabilirsiniz.

 

Fırında Tavuk Şiş İçin Malzemeler

  • Yarım kg göğüs eti
  • Yeşil biber
  • Çeri domates

Marine için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaçığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı sirke

Fırında Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

  1. Marine için gerekli malzemeleri karıştırma kabına alın ve güzelce çırparak hazırlayın.
  2. Tavuk etlerini küp küp doğrayıp hazırlanan sosun içine boşaltın ve güzelce karıştırın.
  3. Üzerini streç film ile kapatın ve en az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletin.
  4. Zamanınız yoksa bekletmeden de hazırlayabilirsiniz ancak etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.
  5. Daha sonra streci çıkartın ve tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizin.
  6. Yıkayıp, saplarını kopardığınız  çeri domatesleri ve doğranan yeşil biberleri de çöp şişlere dizdikten sonra pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hepsini aralıklı olarak yerleştirin.
  7. Önceden ısınan 200°c fırında 30 dakika boyunca etleri ve sebzeleri pişmeye bırakın.
  8. Sürenin sonunda nar gibi kızaran tavuk şişler servise hazır. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilirsiniz. 

 

Nevzine Tatlısı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi
  • 4 su bardağı un (son bardak biraz az olsun)
  • 1 su bardağı fındık ,ceviz (karışık kullandım)

Şerbet için

  • 2 su şeker
  • 2 su bardağından biraz az su
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 2 damla limon

Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce şerbeti yapın. Şeker ve suyu 10 dakika kaynatın.
  2. Sıcak harı gidince pekmezi koyup kenara alın.
  3. Hamuru için yağları ,sütü,tahini ,bir çimdik tuz ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
  4. Unu ,kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  5. Fındık ,cevizide ekleyip karıştırın.
  6. Fırın kabını yağlayıp hamuru elimizle düzgün şekilde yerleştirin.
  7. Çatalla çizip kesin, 180 derecede pişirin.
  8. Tatlının sıcaklığı gittikten 15 dakika sonra şerbeti dökün.
  9. Üzerini fıstık veya cevizle süsleyin.