İftara ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Güncel 18.03.2025 12:42:00 0

Editör

Yağmur Aksoy

İftara ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi haşlanmış buğday (yarma)
  • 1 küçük kase haslanmış yeşil mercimek (dondurucudan)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarıs
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme nane
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Çorbamız için terbiyesini pürüzsüz olana kadar karıştırıp, 4 su bardağı ekleyip tencereye alalım.
  2. Çorba kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Kaynayınca 3 su bardağı su ekleyelim.
  4. Buğday ve mercimeği ni ilave edelim 10 dakika kaynamaya bırakalım.
  5. Sos kabına, tereyağ ve zeytinyağı alalım,pul biber ilavesi yaparak, tereyağı eriyip kokusu çıkınca naneyi ekleyelim.
  6. Bir kaç tur karıştırıp çorbanın üzerine dökelim.
  7. En son tuzunu karıştırıp çorbayı ocaktan alalım.
  8. Çorbanın ilk sıcağı geçene kadar, tencerenin kapağını açık tutalım.
  9. Buğday ve mercimis gibi çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Tavuklu Krep Bohça İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Krep için

  • 3 yumurta
  • 1 ,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Beşamel sos için

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Krep Bohça Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini küp küp doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip 6-7 dk soteliyoruz.
  2. Daha sonra salça tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Sebzeleri küçük küçük doğrayıp etimize ilave ediyoruz karıştırıp 6-7 dk daha soteliyoruz.
  4. Krep için.Un hariç malzemeleri geniş bir kaba alıyoruz. Mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
  5. Daha sonra unu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
  6. Tavamızı yağlayıp ocakta ısıtıyoruz.
  7. Daha sonra krep harcında bir kepçe krep harcından döküp pişiriyoruz.
  8. Beşamel sos için.Tereyağı ve unu uygun bir tavaya alıyoruz. Hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  9. Daha sonra sütü ilave edip karıştırıyoruz.
  10. Tuz ve kara biber ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  11. Kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  12. Krebimizin orta kısmına 3 yemek kaşığı tavuklu harçtan koyup üzerine 1,5 yemek kaşığı beşamel sostan koyuyoruz.
  13. Üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyup yanlarını bohça şeklinde katlıyoruz.
  14. Tepsimize yerleştiriyoruz.
  15. Kalan beşamel sosu kreplerin üzerine döküyoruz.
  16. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Karnabahar Salatası İçin Malzemeler

  • 500 gram karnabahar
  • 4 adet havuç (rendelenmiş )
  • 1 adet kapya biber (közlenmiş)
  • 1 kase mısır
  • 1 kase kornişon turşu (doğranmış)

Sosu için;

  • 7-8 kaşık yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz

Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharları küçük parçalara ayıralım yıkayıp, haşlayalım soğumaya bırakalım.
  2. Havucu rendeleyelim 1 yemek kaşığı yağ ile tavada kavuralım, soğumaya bırakalım.
  3. Soğuyunca bir kaseye alalım sonra kornişon, mısır ve biberide dilimleyip karıştıralım.
  4. Yoğurt sosu için de tüm malzemeleri ayrı bir kasede karıştırıp karnabahar üzerine döküp karıştıralım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Supangle İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı

Piştikten sonra;

  • 80 gram bitter yada sütlü çikolata
  • 1 tam dolu yemek kaşığı tereyağı

Soğuduktan sonra;

  • 1 su bardağı buzlu su

Süslemek için;

  • Çikolata rendesi

Supangle Nasıl Yapılır?

  1. Un, kakao, toz şekeri tenceremize alalım.
  2. 1 litre sütümüzden 1 su bardağı kadar dökelim.
  3. 1 yumurta sarısını ekleyelim ve yumurta sarısını karışıma iyice yedirene kadar karıştıralım.
  4. Ardından sütün geri kalanının dökelim ve ocağa alalım.
  5. Göz göz olana kadar pişirelim kaynatalım.
  6. Ocaktan alalım çikolatayı ve tereyağı ekleyip mikserle çırpalım.
  7. 15 dk kadar ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyelim bu arada gidip gelip karıştırmayı ihmal etmeyelim kabuk tutmasın.
  8. Ardından 1 su bardağı buzlu su (yada soğuk su farketmez) ekleyip mikserle 10 dk durmaksızın çırpalım.
  9. Köpüksü bir kıvam olan tatlımızı kuplara boşaltabiliriz. Soğuduktan sonra servise hazırdır.