İftara ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

İftara ne pişirsem?
Güncel 21.03.2025 14:26:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Çeşmi Nigar Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su

Terbiyesi için;

  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Çeşmi Nigar Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimekleri yıkayarak suyunu süzdürelim.
  2. Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım.
  3. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Unu da tencereye ilave edelim hafif kavuralım.
  5. Mercimeklerimizi de tencereye ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edelim.
  6. Mercimekler iyice yumuşayıp dağılınca kadar pişmeye bırakalım.
  7. Diğer taraftan çorbamızın terbiyesi için süt, suyu ve yumurta sarısını güzelce çırpalım.
  8. Mercimekler iyice dağıldıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamız pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  9. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  10. Ocağın altını tekrar açalım ve çorbayı birkaç dakika kaynattıktan sonra tuzu ilave edelim.
  11. Son kez karıştırdıktan sonra çorbamızı ocaktan alabiliriz.
  12. Üzerinin sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra içerisine pul biber ve kuru naneyi ekleyerek kızdıralım.
  13. Sosunu da üzerine gezdirdikten sonra çeşm-i nigar çorbamız servisi hazır. Sıcağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kabak Mantısı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 tutam dereotu
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber 
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • ⁠2 su bardağı su
  • ⁠4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • ⁠Oyduğumuzu 2 kabağın içi

Kabak Mantısı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı çatalla çizik atıyoruz.
  2. Kabaklarımızı 3 parmak kalınlıkta kesiyoruz.
  3. Yaklaşık bir kabaktan 4-5 parça çıktı.
  4. İçlerini oyuyoruz ama çıkanları atmıyoruz.
  5. Bir kapta kıymaya rendelenmiş soğan ve blenderdan geçirdiğimiz kabak içlerini ekliyoruz.
  6. Baharat ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  7. Çok köfte gibi sert bir kıvamı olmuyor kabak içlerinden ötürü ama istediğimiz kıvam da tam bu şekil.
  8. Kabakları fırın tepsimize dizip içlerine kıymaları dolduruyoruz.
  9. Uygun bir kapta sos malzemelerini karıştırıp üzerine döküyoruz.
  10. 190 derece fırında pişiriyoruz.
  11. Çıkan yemeğimiz dinlendikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.  Afiyet olsun.

Peynirli Tepsi Böreği çin Malzemeler

  • 5 tane günlük yufka

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı

Üzerine dökmek için;

  • 1 şişe sade soda

Aralarına koymak için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

İç harcı :

  • 500 gram beyaz böreklik peynir
  • Yarım demet maydanoz ( ince kıyılmış )

Sos için :

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 400 ml süt
  • 3 yemek kaşığı ( dolu dolu ) yoğurt

Peynirli Tepsi Böreği  Nasıl Yapılır?

  1. Sos malzemelerini bir kapta mikserle çırpın.
  2. Başka bir kaba, peyniri elinizle ufalayın, üzerine maydanozu koyup karıştırın.
  3. Böreği yapacağınız fırın tepsisini yağlayın.
  4. Üzerine 1 yufkayı kenarları sarkacak şekilde yerleştirin.
  5. Üzerine sostan ekleyin yufkaların her tarafı ıslansın.
  6. Bir yufkayı da buluruşturarak üzerine serin yine sosla her yerini ıslatın.
  7. Bir yufka daha serip yine sosla ıslatsın.
  8. Peynirli harcın yarısını bu yufkanın üzerine koyun.
  9. Aralara fındık büyüklüğünde tereyağ serpiştirin.
  10. Üzerine 1,5 yufkayı yine buruşturup koyun ve bol sosla ıslatın.
  11. Kalan peynirli haracı da ekleyin. Tereyağ ekleyin ufak ufak.
  12. Üzerine son yarım yufkayı serin.
  13. Sosla ıslatıp, kenarlardan sarkan böreği tepsiye doğru kapatın.
  14. Böreği kesin. Üzerine kalan sosu ve sodayı dökün.
  15. Sosu çekmesi için üzerini streçleyip, 1 gece buzdolabında bekletin.
  16. Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 c lik fırında 50-60 dk kadar pişirin.

Muzlu Borcam Pastası İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 yemek kaşığı kakao

Pastacı kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema
  • 2-3 adet muz

Islatmak için;

  • Süt

Ganaj için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 160 gr çikolata (sütlü ve bitter karışık)

Muzlu Borcam Pastası Nasıl Yapılır?

  1. Pandispanya için ;yumurta ve şekeri iyice çırpın ,sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın yağlı kağıt serili kare borcama aktarın.
  2. Önceden ısıtılmış 150° fansız ayarda pişirin.
  3. Piştikten sonra soğutun sonra tam ortadan bıçak ile kesin.
  4. Kreması için vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri tencereye alıp koyu kıvam alana kadar çırpın.
  5. Sonra vanilya ekleyip ocaktan alın ,üzerine değecek şekilde poşet ile kapatın ve soğutun.
  6. Soğuduktan sonra krema ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın en son minik minik kestiğiniz muzları ekleyip karıştırın.
  7. Borcama kekin yarısını koyup fırça ile ıslatın (çok fazla süt dökmeyin zaten ince kek)
  8. Sonra kremanın yarısını kekin üzerine döküp dağıtın kekin kalan yarısını da koyup tekrar sütle ıslatın.
  9. Kalan kremayı da ekleyip dağıtın sonra buzdolabına koyun.
  10. Diğer yandan ganaj için kremayı küçük bir tavaya alın yanlardan cız ettimi ocağın altını kapatın ve küçük küçük doğradığınız çikolataları ekleyip karıştırarak eritin.
  11. Kremanın üzerine döküp yayın buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
  12. Sonra süsleyip dilimleyip servis edin.

Kayserispor Eyüpspor deplasmanından 1 puanla döndü

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında karşılaşan ikas Eyüpspor ile Zecorner Kayserispor 1-1 berabere kaldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Yahyalı’da Karaköy Mahallesi sıcak asfalt konforuna kavuştu

Yahyalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karaköy Mahallesi’nde sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayarak modern ve konforlu bir yola kavuşturdu. Detaylar Kayseri Haber'de...

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar ve Büyükkılıç'tan ASKON'a ziyaret

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri Şubesi’ni ziyaret etti.

Genç müzisyenin stüdyoya çevirdiği odasından bağlama ailesinin ezgileri yükseliyor

Kayseri'de genç müzisyen Yiğit Berke Yiğitoğlu, stüdyoya çevirdiği odasında bağlama ailesinden çok sayıda enstrümanla türküler icra ediyor, beste yapıyor.Detaylar Kayseri Haber'de...

Gençlerbirliği'nin olağanüstü genel kurulunda gerginlik

Gençlerbirliği Kulübünün ATO Congresium Zelve Salonu'ndaki olağanüstü seçimli genel kurulunda gerginlik yaşandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Tefecilik, yağma ve tehdit suçlarına yönelik operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da tefecilik, yağma ve tehdit suçlarına yönelik jandarma tarafından yürütülen operasyonlarda 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Detaylar Kayseri Haber' De...

Eğitime 5 yılda 4,5 trilyon lira harcandı

Türkiye'de eğitime yönelik harcamalar 2020-2024 döneminde 4,5 trilyon lirayı aştı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayınpeder tabancayla gelinini yaraladı, gelininin kız kardeşini öldürdü

Kırıkkale'de kayınpederi tarafından tabancayla vurulan gelin ağır yaralandı, gelinin kız kardeşi yaşamını yitirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Eskişehir'de sahte ve kaçak içki operasyonunda 3 kişi yakalandı

Eskişehir'de düzenlenen sahte ve kaçak içki operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

İki köprü arasında asılı kalan itfaiye aracındaki 3 görevli yaralandı

Kırıkkale'de iki köprünün demir korkulukları arasında asılı kalan itfaiye aracındaki 3 görevli yaralandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Ankara'da tıra çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı

Başkentte otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kırıkkale'de 8 bin 252 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bir evde 8 bin 252 sentetik uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve pompalı tüfek ele geçirildi, 1 zanlı gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri nöbetçi eczaneler (6 Aralık)

Kayseri'de bugünkü nöbetçi eczaneleri sizler için derledik. 6 Aralık 2025 Cumartesi nöbetçi eczaneler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Kayseri'deki nöbetçi eczaneler, Kayseri Haber Gazetesi'nin haberlerinde...

Büyükşehir, 33 kadın muhtarı anlamlı günde bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte görev yapan kadın muhtarları Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının 91. yıl dönümünde bir araya getirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Geleceğin acil servisleri Kayseri'de konuşuldu

Kayseri Devlet Hastanesi; acil tıp alanındaki güncel yaklaşımları değerlendirmek, klinik standartları geliştirmek amacıyla bu yıl '8. Kayseri Acil Tıp Eğitim Günleri' etkinliğini düzenledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de cumartesi günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...