Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Köz Patlıcan Çorbası İçin Malzemeler
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam dereotu
Köz Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar közlenir.
- Ayrı tencerede tereyağ eritip üzerine un ilave edilir ,biraz kavrulur.
- Sonra patlıcan ilave edilir ve biraz daha kavrulur.
- Ezilmiş sarımsak eklenir .
- 5 bardak su tencereye eklenir kaynamaya başladıktan sonra süt ilave edilir.
- Tuz ,karabiber eklenip kaynatılır .
- Patlıcanlar iri ise blendır tutulur ,üzerine kıyılmış dereotu ekilir afiyet olsun.
Fırında Pide için Malzemeler
- 6,5 – 7 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket ınstant maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
- 350 gram kıyma
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Pulbiber
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Fırında Pide Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalandıralım.
- Sebzeleri robottan geçirip kıymanın üzerine dökelim. Baharatlarını ekleyip yoğuralım.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp uzun ince açalım.
- Harcı hamurun üzerine yayıp iki ucundan kapatalım ve uç kısımları iyice sıkıştıralım.
- Ardından ters çevirelim. Katlama yeri aşağıda kalsın.
- Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerine sürelim.
- Ben bazılarını sadece kenarlarını katlayarak üstü açık yaptım ve fırından almadan önce kaşar rendesi ekledim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Tahinli Un Helvası İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı + çeyrek su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarın çay bardağı tahin
Üzerine :
Tahinli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıcak su ve şeker bir kapta eritilir.
- Tavada tereyağı ve sıvı yağ eritilir.
- Üzerine un eklenerek orta göz ocağın en kısık ateşinde 10 dakika kadar kavrulur.
- Rengi koyulaşmaya başlayınca eritilen şekerli su tavaya yavaşça eklenir ve un topaklanmadan hızlıca spatula ile ezdirilerek karıştırılır.
- Kıvamı koyulaşıp ipekleşmeye başlayınca tahin dökülür ve 2 dakika daha çevrilir. Tahin helvaya karışınca ocaktan alınır.
- İlk sıcağı çıkar çıkmaz şekillendirilir. Üzeri süslenir afiyet olsun