Tarih: 23.03.2025 15:18
İftara ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Tutmaç Çorbası İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 3-4 bardak su (mercimeği haşlamak için)
- 1,5 çay bardağı erişte
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 bardak yoğurt
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 adet yumurta
- 1,5 litre su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1/4 (çeyrek) bardak sıvı yağ
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
- 1,5 tatlı kaşığı nane
Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimekleri suda haşlayın. Bir tencerenin içine yoğurt, un, yumurta koyup blendardan geçirin. 1,5 lt suyu ekleyin.
- Sonra sırayla yeşil mercimek, haşlanmış nohut ve tuzunu ekleyip karıştırın. Su ılıklaşınca erişteleride ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
- Üzeri için küçük sos kabında tereyağı ve sıvı yağ eritip içine pul biber ve nane koyun.
- Pişen çorbanın üzerine tereyağlı sosu dökün.
Fırında Patatesli Ispanak İçin Malzemeler
Ispanaklı harcı için;
- 1 demek ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Beşamel için;
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Alt tabanı için;
- 2 patates( büyükse 1 tane yeterli)
Fırında Patatesli Ispanak Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ıspanağı yıkayıp doğrayın.
- Soğanı ve biberi yağda kavurun. Salça ve baharatları ilave edin.
- Kavurduktan sonra ıspanağı ekleyip suyunu salana kadar karıştırarak pişirin.
- Büyük kare borcama dilimlenen patatesleri dizin. Çok kalın olmasın
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 12 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 adet hibiskus
İsteğe bağlı;
- Çubuk tarçın
- 1-2 adet karanfil ( ben kullanmadım )
Servis için;
- Ceviz
- Kaymak
- Çekilmiş fıstık
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Ayvalar güzelce yıkanır. Soyularak 2 parçaya bölünür.
- Çekirdek yatağı çıkarılır.
- Çekirdekleri ayıklanır ve tatlıda kullanmak üzere kenara alınır.
- Ayva kabukları tencerenin tabanına yerleştirilir.
- Ayva dilimleri tencereye alınır.
- Her dilim üzerine 2 kaşık şeker koyulur.
- Ayva çekirdekleri ve hibiskus tencereye serpiştirilir.
- 2 su bardağı su eklenerek kapağı kapalı şekilde ocağa alınır.
- Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir.
- Sonra ocak en kısığa alınır.
- Kapağı kapalı şekilde ortalama 1. 5 pişirilir.
- ↪️ pişirme esnasında avvalara hiç dokunmayın ,çatal bıçak batırmayın.
- Kıvam alan ve pişen ayvaları soğuyana kadar yine yerinden almayın, ceviz ve kaymak ile servis önerisidir.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —