Tarih: 23.03.2025 15:18

İftara ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Tutmaç Çorbası İçin Malzemeler

Üzeri için;

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşil mercimekleri suda haşlayın. Bir tencerenin içine yoğurt, un, yumurta koyup blendardan geçirin. 1,5 lt suyu ekleyin.
  2. Sonra sırayla yeşil mercimek, haşlanmış nohut ve tuzunu ekleyip karıştırın. Su ılıklaşınca erişteleride ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
  3. Üzeri için küçük sos kabında tereyağı ve sıvı yağ eritip içine pul biber ve nane koyun.
  4. Pişen çorbanın üzerine tereyağlı sosu dökün.

Fırında Patatesli Ispanak İçin Malzemeler

Ispanaklı harcı için;

Beşamel için;

Alt tabanı için;

Fırında Patatesli Ispanak Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ıspanağı yıkayıp doğrayın.
  2. Soğanı ve biberi yağda kavurun. Salça ve baharatları ilave edin.
  3. Kavurduktan sonra ıspanağı ekleyip suyunu salana kadar karıştırarak pişirin.
  4. Büyük kare borcama dilimlenen patatesleri dizin. Çok kalın olmasın

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler

İsteğe bağlı;

Servis için;

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvalar güzelce yıkanır. Soyularak 2 parçaya bölünür.
  2. Çekirdek yatağı çıkarılır.
  3. Çekirdekleri ayıklanır ve tatlıda kullanmak üzere kenara alınır.
  4. Ayva kabukları tencerenin tabanına yerleştirilir.
  5. Ayva dilimleri tencereye alınır.
  6. Her dilim üzerine 2 kaşık şeker koyulur.
  7. Ayva çekirdekleri ve hibiskus tencereye serpiştirilir.
  8. 2 su bardağı su eklenerek kapağı kapalı şekilde ocağa alınır.
  9. Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir.
  10. Sonra ocak en kısığa alınır.
  11. Kapağı kapalı şekilde ortalama 1. 5 pişirilir.
  12. ↪️ pişirme esnasında avvalara hiç dokunmayın ,çatal bıçak batırmayın.
  13. Kıvam alan ve pişen ayvaları soğuyana kadar yine yerinden almayın, ceviz ve kaymak ile servis önerisidir. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —