Tarih: 25.03.2025 13:35

İftara ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Kabak Çorbası İçin Malzemeler

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp havuçları rengi dönene kadar kavurun.
  2. Kabak ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Ununu ekleyin 2-3 dk daha kavurun.
  4. Sütünü ekleyerek hızlıca karıştırın.
  5. Ardından sıcak suyu, baharatları ve dereotunu da ekleyip çırpıcıyla karıştırın.
  6. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20dk pişirin. Afiyet olsun

Etli Sebzeli Güveç İçin Malzemeler

Sosu için;

Üzerine için;

Etli Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

  1. Etlerinizi güvece alın üzerine doğramış olduğunuz sebzeleri ilave edin.
  2. Sosu için gerekli malzemeleri güzelce karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin.
  3. Elinizle güzelce karıştırıp üzerine bir yemek kaşığı tereyağını parçalar halinde ilave edin defne yaprağını ekleyin.
  4. Yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun

Brokoli Salatası İçin Malzemeler

Brokoliyi haşlamak için;

Üzeri için;

Brokoli Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Brokoliyi tüm olarak yıkayın. Sonra sirkeli suda 5 dakika beklettikten sonra, kaynayan tuzlu suda (1 tatlı kaşığı tuz) tüm olarak koyun sonra tam 5 dakika haşlayıp direk soğuk suya koyun (böylece rengi yeşil kalır)
  2. Daha sonra haşlanmış brokoliyi küçük şekilde çiçekler halinde kesin.
  3. Rendelenmiş havuçları biraz zeytinyağında kavurup soğuması için kenara alın.
  4. Sos için; süzme yoğurdu, normal yoğurdu, hardalı, ezilmiş sarımsağı, baharatları ve mayonezi ekleyip iyice çırpın.
  5. Brokolileri, havuçları ve ince kıyılmış dereotuyla, maydanozu bir kaba alın. Üzerine sosu gezdirip, karıştırın.
  6. Zeytinyağında, kırılmış cevizleri ve kırmızı toz biberi ekleyip, çok kısaca kavurun ( dikkat edin yanmasın). Salatanın üzerine gezdirin ve afiyet olsun

Saray Muhallebisi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

Saray Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için malzemeleri uygun bir tencereye alın.
  2. Altını açıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Kaynamasına gerek yok. Ilıması yeterli.
  4. Diğer bir tencerede tereyağını eritin.
  5. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
  6. Biraz sararması yeterli olacaktır.
  7. Ilık şerbetin yarısını aktarın ve sürekli karıştırın.
  8. Diğer yarısını da aktarıp fokurdayana kadar pişirin.
  9. Göz göz olunca vanilini ekleyip karıştırıp kapatın.
  10. 2-3 dk blenderdan geçirip kuplara veya kaselere paylaştırın.
  11. Bu şekilde çok güzel bir kıvam elde edeceksiniz.
  12. Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —