İftara ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Güncel 26.03.2025 14:19:00 0

Editör

Yağmur Aksoy

İftara ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Havuçlu Tavuk Çorbası  İçin Malzemeler

  • 1 tavuk kalçalı but
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Yarım kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Haşlanan tavuktan kalan tavuk suyu
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 küp tereyağı

Havuçlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Butları haşlayalım.
  2. Soğan ve sarımsağı yağla kavuralım.
  3. Havucu rendeleyip, ilave edip, kavuralım.
  4. 2 kaşık un ilave edip, kavuralım.
  5. Tavuk suyunu ilave edip, kaynatalım.
  6. Tel şehriye ve tiftik tavuğu ilave edip, pişmeğe bırakalım.
  7. 2 küp tereyağı atalım üzerine.
  8. Tuz ve maydanoz ilave edip servis edebiliriz. Dileyen üzerine pul biber koyabilir.

Kayseri Yağlaması İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Bardak ölçüsü 200 ml

Kıymalı harç için

  • 700 gram kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz kekik karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon toz pulbiber

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un harç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır, karıştırılır. Un kontrollü olarak eklenir.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
  3. Üzeri örtülür 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur tezgahın üzerine alınır. 22- 24 adet bezeye ayrılır.
  5. merdane yardımıyla açılır.
  6. Orta ateşte olan tavaya alınarak pişirilir.
  7. Kıymalı harç için, soğan ve biber robottan geçirilir.
  8. Zeytinyağı koyulmuş tencerede kavrulur.
  9. Kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  10. Tereyağ eklenir. Eridikten sonra domates ve salça eklenir.
  11. Sonra baharatlar ve tuz ilave edilir.
  12. Son olarak kaynar su eklenir. Bir kaç dakika pişirilir ve ocağın altı kapatılır.
  13. Yufkalar katlanır. Kenar kısımları harca batırılır.
  14. Tepsiye koyulur ve üzerine harç eklenir. 12 kat bu şekilde hazırlanır.
  15. Üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir.
  16. Bu malzemelerle 24 tane hazırlayabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Soğan Mezesi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Soğan Mezesi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlarımızı temizleyip piyazlık doğrayalım.
  2. Biberlerimizi yıkayıp temizledikten sonra ortadan ikiye kesip doğrayarak soğanlarımızın üzerine ekleyelim.
  3. Kalan diğer malzemeleri de ilave ederek güzelce karıştırıp servis tabağımıza alalım.
  4. Soğan mezemiz servise hazır

Vişne Soslu Muhallebi İçin Malzemeler

  • ️1 litre süt
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 su bardağı şeker
  • ️1 paket vanilya şekeri
  • ️1/2 (yarım) su bardağı un
  • ️1 yemek kaşığı tereyağı

Vişne sosu için:

  • 2 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 1 su bardağı su
  • ️1 yemek kaşığı nişasta
  • ️3 yemek kaşığı şeker

Vişne Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı hariç muhallebi için tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte pişir. Piştikten sonra tereyağını ekle ve iyice karıştır.
  2. Piştikten sonra sıcakken kaselere paylaştır.
  3. Vişne sosu için, bütün malzemeleri orta ateşte pişir. Yine sıcakken muhallebinin üzerine dök. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle ye.