23/09/2010 tarihli ve 27708 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan (2010/8) sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında hazırlanan projenin ilk aşaması olarak İhtiyaç Analizi faaliyeti kapsamında projeye katılım gösteren 7 çelik kapı firması Erciyes Üniversitesi yetkilileri tarafından ziyaret edilecek; böylelikle firmaların ihracat yönünden durum değerlendirilmesi yapılacak.
Konu hakkında bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Ortaya çıkan İhtiyaç Analizi sonuçları doğrultusunda ise Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü öncülüğünde firmalar için eğitim, danışmanlık, yurtdışı pazarlama (ortak pazar araştırmaları, pazar ziyaretleri, ticaret heyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, eşleştirme, vb. diğer organizasyonlar), alım heyeti programları gerçekleştirilecektir.
Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Boyut Çelik Kapı, Özakbossan Çelik Kapı, Külça Çelik Kapı, Ünver Çelik Kapı, Doğukan Çelik Kapı, Taş Çelik Kapı, Bilge İnşaat firmalarının katılımcı oldukları projenin tanışma ve ön bilgilendirme toplantısı ise, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem'in de katılımıyla OSB Müdürlüğü'nde gerçekleşti dedi.
Başkan Hasyüncü, projenin hayırlı olmasını temenni ederek, Firmaların gelişmeleri, büyümeleri için devlet tarafından pek çok destek programı yürütülüyor. Ama maalesef sağlanan bu desteklerden yararlanma konusunda yeterli bilince ulaşmış değiliz. Bölge Müdürlüğümüzün öncülük etmiş olduğu bu projemize gönül isterdi ki bölgemizde faaliyet gösteren bütün çelik kapı firmaları başvuruda bulunsunlar ve faydalansınlar. Şuanda 7 firmamız ile bu projeyi gerçekleştireceğiz. Bu firmalarımızı gösterdikleri ilgi dolayısıyla tebrik ediyorum. Ancak ileriki zamanlarda diğer sektörlerde de çok daha fazla sayıda proje ile çok daha fazla başarılı işler yapılacağına inanıyorum. diye konuştu.
ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem ise toplantıda ihtiyaç analizi çalışmasının yapılma yöntemleri hakkında katılımcı firmalara bilgi verdi.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.