Güncel
04 Aralık 2017 - 17:33
Güncelleme: 04 Aralık 2017 - 17:33

İL MÜFTÜLÜĞÜ ?ENGELLİLERİ´ UNUTMADI?

İl Müftülüğünce ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ vesilesi ile tertiplenen "Yıldızlar Engel Tanımaz" başlıklı etkinlikte engelli insanlara karşı her daim duyarlı ve hassas olunması gerektiği vurgulandı.

İL MÜFTÜLÜĞÜ ?ENGELLİLERİ´ UNUTMADI?
Haberi Sesli Oku

İl Müftülüğünce ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ vesilesi ile tertiplenen  "Yıldızlar Engel Tanımaz" başlıklı etkinlikte engelli insanlara  karşı  her daim duyarlı ve hassas  olunması gerektiği vurgulanırken; etkinliğe iştirak  eden Vali  Süleyman Kamçı ?Engelli bireylerin geleceğe umutla bakabilmeleri için onlarla dayanışma içerisinde olmalıyız? değerlendirmesinde  bulundu. Etkinliğin sonunda ise  11 bedensel engelliye tekerlekli sandalye  hediye edildi?.

İl Müftülüğünce ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ vesilesi ile tertiplenen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda gerçekleştirilen "Yıldızlar Engel Tanımaz" başlıklı etkinlik  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile start  verip, daha sonra görme engelli öğrencilerin  Kur´an ?I Kerim tilaveti  ile devam  etti?                                                                      

Etkinliğe onur  konuğu olarak iştirak eden  Vali Süleyman Kamçı  yaptığı konuşmada  devlet olarak her daim  engelli vatandaşların yanında  olduğunu vurgulayarak ?Ancak  bu yeterli değil bütün toplum olarak engelli  bireylerin geleceğe umutla bakabilmeleri için onlarla  dayanışma içerisinde olmak zorundayız ? değerlendirmesinde bulunup, etkinliğe iştirak etmiş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek  şunları kaydetti  ?Bu bilinç ile yaşamak, her türlü engelleri aşmada asıl çözüm noktasıdır. Engelliler toplumumuzun bir parçasıdır.Engelli kardeşlerimizin tıbbî tedavileri gibi, manevî tedavileri de mutlaka gereklidir. Sorumlu kişi ve kurumlar tarafından bu husus ihmal edilmemelidir.Toplum olarak onların ve ailelerinin yanında olmak, hem vatandaşlık hem de kardeşlik görevimizdir.Peygamber efendimiz engelli kardeşlerimizi daima yüreklendirmiş ve onları motive etmiştir. Onun hayatında engellileri istihdam konusunda etkileyici örnekler vardır. Engelli sahabelerini; zekat memuru, kadı, Kur´an öğretmeni, müezzinlik ve daha bir çok görev ile şereflendirmiştir.Her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamalıdır?                                 

İl Müftüsü  Doç.Dr. Şahin Güven´de   engelsiz bir hayata koşmak ve engelli bireylere yardımcı olmak adına bir araya gelindiğinin altını çizerek? Engelli kardeşlerim durumlarına şükredip, hey şeyin Allah´tan geldiğini akıllarından çıkarmazlar ise Cennet´i kazanırlar? ifadesini  kullanarak, birlik beraberlik mesajları  verdi?                                

Konuşmaların ardından Diyanet  İşleri Başkanlığınca düzenlenen e´Engelliler´ konu yarışmada dereceye giren   ödülleri verildi.

Etkinliğin  sonunda  ayrıca 11 bedensel engelli  vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirilerek  nokta konuldu..

HABER:  C.ÜSTEN

Haber Kaynak : Eray Sena KÖSEDAĞ

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

Bakanlık talimat verdi! Bakın şehit mezarlıklarına ne yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesi talimat verdi, Türkiye’de ki bütün şehit mezarlıklarına bakın ne yapılacak?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
9.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14