Tarih: 06.04.2016 16:54

İL MÜFTÜSÜ DOÇ. DR. ŞAHİN GÜVEN:

Facebook Twitter Linked-in

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftülüğü´nde bir basın açıklaması gerçekleştirerek rahmet ve mağfiret günü olan Regaip Kandili´nin tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini temennisinde bulunarak bol bol dua ve yakarışta bulunulmasını tavsiye etti?
İl Müftülüğü hizmet binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek Regaip Kandili´nin faziletlerini dile getirerek , o gecede nasıl ibadetler yapılması gerektiği konusunda kamuoyunu bilgilendiren İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, ?üç aylar´ olarak adlandırılan Recep ayının birinci günü olan Regaip Kandili´nin, diğer kandil gecelerinde olduğu gibi, insanların Allah´a karşı ibadet ve şükürlerini artırmaları için vesile olduğunu vurguladı?
7 Nisan Perşembe2yi 8 Nisan Cuma´a ya bağlayan gecenin Regaip Kandili olarak kutlanacağını belirten İl Müftüsü Güven, ?Regaip, elde edilmesi arzu edilen edilen değerler demektir. Bu mübarek gece, Yüce Allah´ın kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu için bu adı almıştır.? Değerlendirmesinde bulunarak şunları kaydetti? ?Regaip´in diğer kandillerden farklı oluşu, hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi olmasındandır. Regaip Kandili hakkında Peygamberimizden bazı tavsiyeler söz konusudur. Şöyle ki; Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) Recep ayı girdiği zaman, ?Allah´ım, Recep ve Şaban´ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan´a kavuştur ve onu da bize mübarek eyle.´ diye dua etmiştir. Sevgili Peygamberimizin bu aylara girildiğince yaptığı gibi bizler de Rabbimize dua etmeli ve bu manevi iklimden mahrum kalmamalıyız. Üç ayların ve Regaip Kandili´nin devletimize, milletimize, şehrimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim.?
Öte yandan Regaip Kandili´nin olduğu gece ilimizde kandil programı tetiplenen camileride duyuran Müftü Güven ?Hunat Camii´nde akşam namazı sonrası İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven; Cami-i Kebir, akşam namazı sonrası, Melikgazi Müftüsü Musa Dolar, Organize Sanayi Camii, akşam namazı sonrası, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan; Üniversite Camii, akşam namazı sonrası, İl Müftü Yardımcısı Atıf Akşit vaazları ile ilimiz sakinlerini aydınlatacaklar? ifadesini kullandı?
HABER: C.ÜSTEN



6 NISAN 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —