İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Korona Virüs tehlikesine karşı aldığı tedbirler kapsamında gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla İl merkezi ve İlçelerindeki gıda denetimlerini hız verdi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar, gıda hijyenine ilişkin genel kuralların kontrolünü aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İl Müdürlüğü ekiplerince ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten iş yerlerine denetimler gerçekleştirilerek Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği çerçevesinde rehberlik çalışması yapıldı.
Denetimlere ilişkin değerlendirmede bulunan İl Müdürü Mustafa ŞAHİN; "İl ve İlçe Müdürlüklerimizce gıda iş yerlerinde, Gıda Hijyen Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri çerçevesinde riski en aza indirme adına üretimden satışa yönelik denetimler üst düzeye çıkartılmıştır.Öncelikle toplu tüketim yerleri olmak üzere tüm gıda işletmelerindeki gıda çalışanlarının genel şartlar, el hijyeni, iş yeri davranış kuralları ve personel hijyen eğitimi gibi personel hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaları, virüsün yayılmasını önlemede büyük önem arz etmektedir. Bu konuda İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki kontrol görevlilerimiz gereken hassasiyeti göstermekte ve yapılan resmi kontrollerde bu hususlara çok daha fazla dikkat edilmektedir.Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo174 Gıda Hattı ile Whatsapp İhbar Hattı (0 501 174 0 174) vatandaşlarımızın ihbar, şikâyet, soru ve sorunlarına ilişkin 7/24 hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız bir sorunla karşılaştıklarında bu numaralardan bizlere ulaşabilirler" ifadesini kullandı