İNCESU BELEDİYESİNDE İŞÇİLERİ SEVİNDİREN SÖZLEŞME

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile İncesu Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak imza altına alındı. İncesu Belediyesi Kültür Evinde gerçekleştirilen törene Hizmet-İş Sendikası Kayser

İNCESU BELEDİYESİNDE İŞÇİLERİ SEVİNDİREN SÖZLEŞME
Güncel 13.03.2014 10:02:59

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

İmza törenin de sözleşme görüşmelerinin 2 aydır devam ettiğini ve anlaşmaya varıldığını belirten Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, “ Sözleşmemizin süresi 2 yıldır. Birinci yıl yevmiyelere yüzde 13 sosyal haklara yüzde 25’e varan zam yapıldı. Yani arkadaşlarımızın maaşlarına birinci yıl ortalama yüzde 18 en düşük 250 TL zam gelecek. İkinci yılda yevmiyelere yüzde 12 sosyal haklara da ilaveten zam gelecek. Sözleşmemizde kıdem zammı olduğu için yılı fazla olanlara 280 TL’ye kadar net zam gelecektir. Başkanımıza özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Göreve geldiği günden bu tarafa ikramiyelerimiz ve maaşlarımız günün de ödeniyor. Arkadaşlarımız da birlik, beraberlik huzur içerisinde çalışıyorlar. İncesu’ya ve belediyemize sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.    

Belediye Başkanı Zekeriya Karayol’da sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak Türkiye’de bir çok belediyenin değişik kurumlara borcunun olduğunu ve işçilerin 10 yıldır maaş konusunda hiçbir sıkıntı çekmediklerini söyleyerek, “ Maaşları gününde alan bir belediyeyiz. Hiçbir kurumu da borcumuz bulunmamaktadır. Bunun yanında hizmet üreten belediyeyiz.” Dedi.

Ak Parti hükümeti zamanın da geçici işçilere ve sözleşmeli çalışanlara kadro verildiğini belirten Başkan Karayol taşeron şirketlerde çalışanlarında Türkiye genelinde çokluğuna değinerek, “ Biz İncesu Belediyesi olarak şirketle yaptığımız sözleşmede bunların kıdem fonuna kesinti yaptırıyoruz. Emekli olanların kıdem aylığı alabilmesi için de bunu nadir yapan belediyelerdeniz. Bu vesile ile verdiğimiz iyileştirmenin ailenizle birlikte çocuk çocuğunuzla güle güle kullanın. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şube Başkanı Özdemir Belediye Başkanı Karayol’a kendilerine ve işçilere göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı bir buket çiçek takdim etti.  

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.