İŞ GÜVENLİĞİ SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

İŞ GÜVENLİĞİ SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

KAYSERİ´DE KARŞILIĞINI BULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun, 13 Mayıs´ta gerçekleştirdiği  ?İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberlik Çağrısı´ ilimizde karşılığını buldu?  Çağrı doğrultusunda çalışmalara start veren SGK İl Müdürlüğü ve İŞ ?KUR Bölge Müdürlüğü yürütülecek çalışmalarla ilgili  yol haritasını  düzenledikleri basın toplantısı  ile kamuoyu ile paylaştılar?

13 Mayıs´ta 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından gerçekleştirilen   ?İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberlik Çağrısı´  ile  ilgili SGK İl Müdürlüğü´nde basın toplantısı düzenleyen Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, söz konusu seferberlikle amaçlarının iş sağlığı iş güvenliği açısından Türkiye´de genel bir bilincin oluşmasına ve kazaların azalmasına katkıda bulunmak olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın 2017 yılı için ilan ettiği Milli Seferberlik kapsamında Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı başlatılmıştır.

Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından 06 Ocak 2017 tarihinde Konya´dan başlatılan bu seferberliğin ilk periyodunun başlığı istihdam seferberliği olarak belirlenmiş ve Bakanlığımız bürokratları 81 ilimizin tamamını 3 ay gibi kısa bir sürede 2 kez ziyaret ederek sosyal taraflarla ve vatandaşlarımızla bir araya gelmişlerdir.

Bakanlığımızca sağlanan istihdam teşvikleri ve Bakanlığımızın diğer faaliyetleri taraflara anlatılmış ve talepler alınmıştır. Üst düzey bürokratlarımız dışında Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlerimiz ve ekipleri de bu seferberlik kapsamında işveren, işçi, emekli, şehit ve gazi aileleri ile engelli vatandaşlarımızı ziyaret ederek Bakanlığımız ve hükümetimizden beklentilerini dinlemişlerdir. 81 ilimizden toplanan talepler rapor haline getirilerek, çalışma hayatının temel ihtiyaçları tespit edilmiştir.

?İstihdam Seferberliği´ başlıklı bu ilk periyodun ardından ise 13 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul 3. Havaalanı İnşaatı´nda Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından 2. periyodun startı verilmiştir. 2. periyodun başlığı olan ?İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği? kamuoyuna duyurulmuş ve konunun tarafları olan STK ve kamu kurumları temsilcilerinin katılımıyla Hedef Sıfır Deklarasyon´u imza altına alınmıştır.

Bu kapsamda; iş sağlığı ve güvenliği alanında, ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilmesi, sahadaki uygulamaların analiz edilerek sektöre özgü strateji geliştirebilmesi ve farklı sektörlerde yaşanan olumlu gelişmelerin yaygınlaştırılması amacıyla, büyük şehirlerden başlayarak 81 ilimizde Bakanlık yöneticilerimizin başkanlığında ziyaretler gerçekleştirilecektir.?



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”

“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi

Özel çocuklara "QR kodlu" koruma

"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti