Tarih: 15.12.2011 10:19

İŞÇİLERİN İSYANI

Facebook Twitter Linked-in

Açılışa hazırlanan Kayseri Forum inşaat alanında çalışan 70 işçi, kartları olmadığı gerekçesiyle içeri alınmadıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Forum inşaatı yanında işçilerle birlikte açıklama yapan Sami Geçgel, uzun süredir inşaat alanında çalıştıklarını söyleyerek, “İki gündür değişik bir uygulamaya gittiler. Uzun süredir burada çalışan ancak kartları olmayan arkadaşları inşaat alanına almıyorlar. Gerekçe olarak da kartlarının olmamasını gösteriyorlar” diye konuştu. Geçgel, çalışanların çoğunluğunun Kayseri dışından geldiğini ve ekmek parası kazandıklarını bildirerek, “Bazı arkadaşların da kartlarını bu gün sabah itibari ile toplayarak çıkarmışlar. Bu bize yapılan bir haksızlık. Şimdi bu 70 kişi ne iş yapacak? Hepsi şehir dışından gelmiş insanlar. Ekmeğimizi elimizden aldılar” dedi.

Bu sabah itibariyle içeri alınmadıklarını söyleyen Hakan Eytanış, “Birçoğumuzun çocuğu var. Bakmakla yükümlü olduğu aileleri var. Bizi bu gün sabah nedensiz yere içeri almadılar. Gerekçe olarak da yaka kartımızın olmadığını söylediler. Yetkililer tarafından bize bir gerekçe açıklanmasını ve çözüm yolu bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —