Tarih: 15.11.2018 16:39

İSMAİL EMRAH KARAYEL

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye-AB ilişkilerini inceleyerek TBMM ile Avrupa Parlamentosu arasındaki ilişkileri güçlendirmekle görevli olan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Eş Başkanı Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel Başkanlığında, Başkanlık Divanı üyeleri İle birlikte 13-14 Kasım 2018 tarihlerinde AB sürecinde olumlu katkı sağlamak amacıyla 30 Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler, İnsan Hakları, Uluslararası Ticaret Komisyonu ve Türkiye Forumu üyeleri ile Strazburg´ta ikili görüşmeler gerçekleştirmiştir.

AP Türkiye Raportörünün hazırlamış olduğu taslak rapor metninin açıklandığı tarihte Strazburg´ta Avrupa Parlamentosunda bulunan Karayel, taslak raporun kabul edilemez olduğu belirtti, raporun bu şekilde çıkmasının Türkiye- AB ilişkilerine olumlu yansımasının olmadığını, öncelikle Avrupa Birliğinin, Gümrük Birliği ve Vize konularında sözlerinin yerine getirmelerini beklediklerini söyledi.

Karayel, 78. KPK toplantısının 19-20 Aralık 2018 tarihinde Ankara´da gerçekleşeceğini ve gündem maddelerinin ?Türkiye-AB İlişkileri ve Müzakere Sürecinde Mevcut Durum?, ?Türkiye-AB Ekonomik İşbirliği? ve ?Güvenlik Sınamaları? olacağını belirtti.

Karayel, Strazburg Başkonsolosluğu konutunda, Avrupa Parlamentosu üyeleri, Türk yerel siyasetçiler, UETD, COJEP, MÜSİAD, EUBA gibi STK´ların temsilcileri, Türk basını, Avrupa kurumlarında çalışan Türkler, Fransız yerel siyasetçiler, hakim ve avukatların davetli olduğu resepsiyon gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —