OSB konferans salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, toplantının önemine vurgu yaparak, ''Müfettişlerin yargıç, işverenlerin suçlu gibi değerlendirildiği dönemlerin geride kalmasını temenni ediyoruz'' dedi.
Hasyüncü, bu anlamda önemli çalışmalar gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na teşekkür etti.
Başkan Hasyüncü, iş güvenliği ve ilk yardım eğitimi gibi konularda sanayicilere destek olmak adına eğitimler düzenlediklerini belirterek, ''Kalifiye eleman konusundaki eksikliğin giderilmesi için de, 30 derslikli, 900 öğrenci kapasiteli, 6 ayrı meslek atölyesi bulunan METEM inşaatına devam ediyoruz. Okul bu yıl eğitim hayatına başlayacak'' şeklinde konuştu.
İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcısı Ergün Göktaş da, çalışma yaşamında iş uyuşmazlıklarının, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının, işçilerin ve işverenlerin bilinçlendirilmesi, bilgilendirilmesi ve eğitimi ile önlenebileceğini dile getirerek, teftiş edilme korkusunun giderilerek teftişten yararlanma düşüncesinin oluşmasının faydalarını anlattı.
Daha sonra kürsüye gelen İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Nejdet Çarıkcı ise, iş teftişinde önleyici teftişlerin tesis edilmesinin önemini belirtti ve bakanlık olarak bu anlamdaki çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Çarıkçı, ''İş kazalarının yüzde 98'i, meslek hastalıklarının ise yüzde 100'ü önlenebilir. Bunun sağlanması için ise bütün tarafların uyum içinde çalışması, önleme kültürü ve işbirliğinin gelişmesi gerekmektedir. İnsanı yaşat ki, devlet de yaşasın mantığının düstur edinilmesi bu manada oldukça önem kazanmaktadır'' dedi.
Programda son olarak Baş İş Müfettişi Muzaffer Kurtcuoğlu tarafından uygulanacak teftiş programı hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
Kayseri'de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan sanığa mahkeme 18 yıl 9 ay hapis ve 187 bin 500 TL adli para cezası verdi. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri’de araç sahiplerini ilgilendiren zam haberi geldi. PÜİS Kayseri Şube Başkanı İbrahim Polat, benzine yapılacak artışın kesinleştiğini duyurdu. Zam bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.
Okul Sporları Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonalarında derece elde eden sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı makamında ziyaret etti.
İlaç bulmakta zorlanan vatandaşlar için yeni bir sistem devreye alındı. Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız uygulamasına eklediği özellikle birlikte reçetedeki ilaçların hangi eczanede bulunduğu artık kolayca sorgulanabilecek.
Kayseri’de bir süredir gündeme gelen çöp birikintileri için belediye ekipleri harekete geçti. Yapılan kapsamlı temizlik çalışmalarıyla sanayi sitesindeki atıklar tamamen kaldırıldı. Detaylar Haberimiz'de...
Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 15-17 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak olan ‘Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi’ ziyaretçilerini bekliyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin “Arılar Çoğalsın, Bereket Katlansın” Projesi’nde kura heyecanı yaşandı. 2.918 başvuru sahibinin katıldığı kura çekilişinde 750 asil ve 100 yedek hak sahibi belirlendi.
Ramazan Bayramı yaklaşırken Kayseri’de berber ve kuaför ücretleri yeniden konuşulmaya başladı. Güncellenen tarifeyle birlikte bazı hizmetlerdeki fiyatlar vatandaşların dikkatini çekti. Detaylar Haberimiz'de...
Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine getirilen Ali Çöl’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ramazan Bayramı yaklaşırken Yahyalı Belediyesi ilçe genelinde temizlik ve bakım çalışmalarını hızlandırdı. Mezarlıklardan parklara kadar birçok noktada yürütülen çalışmalar dikkat çekti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, CerModern’de açılan fotoğraf sanatçısı Ani Çelik Arevyan’ın “Işığın Sesi” adlı sergisini ziyaret etti. Böhürler’in açıklamasında sanatçıyla ilgili Kayseri detayı dikkat çekti.
Yeniden Refah Partisi Yahyalı İlçe Teşkilatı’nda dikkat çeken bir görev değişimi yaşandı. Uzun süredir ilçe başkanlığı görevini yürüten Kadir Kara, görevini düzenlenen devir teslim töreniyle Veysel Ekinci’ye bıraktı.
“Sen Yaparsın Melikgazi” projesi kapsamında düzenlenen Tarih Yarışması finali yoğun katılımla gerçekleştirildi. Büyük heyecana sahne olan yarışmanın ardından dereceye giren okullar da açıklandı.
Kayseri’de, iki farklı suçtan hakkında kesinleşmiş 23 yıl 11 ay 23 gün hapis cezası bulunan A.Ç. (28) isimli kadın hükümlü, polis ekiplerince yakalandı.