Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan; Mersin’de ki etlerin ‘Bufalo’ eti olarak tespit edildiğini belirterek, ilimizdeki denetimlerde ele geçirilen ve numune alınıp Ankara’ya gönderilmesinin ardından muhafaza edilen 20 ton etin bu yönde çıkması durumunda imha edileceğini vurguladı…
Kayacan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Mersin’den yurda sokulmaya çalışan kaçak etlerin’ Bufalo’ eti olduğunun ortaya çıktığını hatırlatarak, “Kayseri’ye de bu etin girip girmediğin kontrol etmek için denetimler yaptık. Yapılan denetimlerde ele geçirilen 20 ton etten numune alıp Ankara’ya gönderdik. Bu etleri muhafaza ediyoruz., Ankara’dan gelen sonuçlara göre hareket edeceğiz. Firmalar etlerin sığır eti olduğunu dair belgeler gösteriyor. Bizlerde bu etlerin sığır eti olduğunu düşünüyoruz. Ama yinede numunelerin sonuçlarını bekliyoruz.Şayet sonuç Mersin deki ne benzer gelirse imha ederiz" değerlendirmesinde bulundu…
Kayseri’de kaçak kesimde sona yaklaştıklarını belirten Kayacan sözlerinin devamında izinsiz ve kontrolsüz kesime de izin vermediklerini belirterek, “ Geçtiğimiz günlerde ekipleri tarafından Karpuzatan mevkiinde yetkilendirilmiş resmi veteriner hekim olmaksızın kesim yapıldığını ihbarı üzerine gerçekleştirdiğimiz denetimlerde izinsiz ve kontrolsüz kesilen tonlarca eti imha ettik. Firmanın pazar günü veteriner olmaksızın kesim yaptığını belirledik. Yapılan incelemelerde tespit edilen 6 sığır gövdesi ve 57 koyun gövdesi, 20 Kasım’da ekipler tarafından polis nezaretinde Kemsan Et Kemik Unu Fabrikasında imha edildi." Şeklinde konuştu…
Kayacan sözlerinin sonunda, firmaya 13 bin 400 lira ceza kesildiğini belirterek “İzinsiz-kontrolsüz kesimlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir." İfadesini kullandı…