JAPON KURTARMA GÖREVLiSi KONNAi’NiN TEDAViSi SÜRÜYOR

JAPON KURTARMA GÖREVLiSi KONNAi’NiN TEDAViSi SÜRÜYOR

Van’ın Edremit ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel’in enkazın¬dan 5 buçuk saat sonra kurtarılan Japon kurtarma ekibi personeli Miyuki Konnai, tedavisi için Ankara’ya getirildi. Konnai, Enerji ve Tabii

 BAKAN Yıldız, Konnai’nin kurtarma çalışmala­rı için Van’a geldiğini fakat ken­disinin de depremzede olduğu­nu belirterek, kendisine müte­şekkir olduklarını dile getirdi.

 

Japon kurtarma ekibinin Van’da kalan son iki personeli Atsus­hi Miyanaki ve Miyuki Konnai, önceki gün meydana gelen dep­remde yıkılan Bayram Otel’in enkazının altında kalmıştı. Dok­tor Atsushi’nin cesedi enkaz­dan çıkartıldı. Konnai, göçük al­tından 5 buçuk saat sonra yara­lı olarak çıkartıldı. Deprem böl­gesinde olan Bakan Yıldız, dün saat 23.00’te yaralı Konnai’yi Başbakanlığın özel uçaklarından biriyle Ankara’ya getirdi. Kon­nai, Esenboğa Havalimanı’na, uçağın yanına yanaşan ambu­lansa bindirilerek, Atatürk Eği­tim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Japonya’nın Türkiye Büyükelçi­si Nabuaki Tanaki de Konnai’yi havalimanında karşıladı. Bakan Yıldız, havalimanında Konnai’nin sağlık durumu hakkında gaze­tecilere bilgi verdi. Uçakta gelir­ken Konnai ile sohbet etme fır­satı bulduğunu kaydeden Yıldız, “Kendisi tabi çok yorgun. Kendi­sine müteşekkir olduğumuzu be­lirttik. Bu olayla birlikte Japon­ya ile olan ilişkinin son derece somutlaştığından bahsetti. Ken­dileri de bu manada çok acı çek­mişler, bir hassasiyetlerinin ol­duğunu belirttiler. Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi ile görüş­tük ve tedavisine burada de­vam edilecek” dedi. Konnai’nin biraz üşütse de genel durumu­nun iyi olduğunu aktaran Yıl­dız, Van’daki sağlık çalışanları­nın gece gündüz can siperane ça­lıştıklarını, hepsine çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

 

“KONNAİ, ‘BEN VAN’A BİR DAHA GELECEĞİM’ DEDİ”

 

Miyuki Konnai’nin kurtarıl­masından dolayı çok mut­lu olduklarını yineleyen Yıldız, Japonya’dan gelen diğer kişinin kurtarılamamasından duydu­ğu üzüntüyü de hatırlattı. Yıldız, Konnai’nin arkadaşının öldüğün­den haberdar olduğunu, kend­sine ilettiklerinde çok üzüldü­ğünü ifade etti. Konnai’nin “Ben bir daha geleceğim Van’a” dediği­ni aktaran Yıldız, “Bu insanı çok etkiliyor tabi. Bir kaçmak, uzak­laşmak niyetinde olmadığını söy­ledi, insanın başına bu tür şey­lerin gelebileceğini söyledi. Bu beni çok etkledi” ifadelerini kul­landı.

 

Bir Japon gazetecinin “Japon halkına bir mesajınız var mı?” şeklideki sorusuna Yıldız, şöy­le cevap verdi: “Japonya halkına mesajımız şu olacak; her zaman kendi aramızdaki dostluğun, an­layışın daha sıkı bağlarla kurul­duğunun bir göstergesi oldu. Biz de her zaman Japon halkının böyle bir tehlike yaşaması halin­de yanında olduğumuzu göstere­ceğiz.”

 

 



TEKNOFEST’e imza atacak 36 projeye dev destek
Özdoğan'dan 2.Kadın Kooperatifleri Fuarı'na davet
“Argıncık’ı modern bir yapılaşmayla taçlandırıyoruz”
Palancıoğlu’ndan çocuklara teknoloji atölyesi hizmeti
Büyükşehir’den gençlere özel uygulama: ‘Genç Kart Kayseri’
https://kaytvdigital.com/
Çerkes Sürgünü'nü 160. yılında unutmadı
"Bu yıl 28 kilometre yolumuzu asfaltlayacağız"
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ paneli
Melikgazi’de kavşaklar güzelleşiyor
Arıcılığa son 3 yılda 7 milyon TL'lik destek
Melikgazi’den rahat ve konforlu ulaşım için alternatif yol
Talas’ta Necip Fazıl Sergisi
2. Kadın Kooperatifleri Fuarı başlıyor
“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”