2011 yılında Türkiye genelinde 32 bin 396 ton çerezlik kabak çekirdeği üretilirken, Kayseri 11 bin 119 ton kabak çekirdeği üretimi yaparak ve Türkiye üretiminin yüzde 34’ünü karşılayarak bu alanda önemli bir başarıya imza attı.
Kabak çekirdeğinde önemli üretime sahip olduklarını vurgulayan Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, çerezlik kabak üretiminin yanında, alabalık, yumurta, çerezlik ayçiçeği ve elma gibi daha bir çok tarımsal üründe Kayseri’nin hatırı sayılır üretim yaptığını, sadece 2011 yılında 100 milyon TL ye yakın tarımsal alanda Bakanlık olarak destek verildiğini bildirdi. Kayacan, “Hedefimiz Kayseri’yi sanayide olduğu gibi tarımda da marka şehir yapmaktır” dedi.