Tarih: 08.05.2019 16:59

KADINLAR ÇARŞISI HEYKELİ CUMARTESİ AÇILACAK

Facebook Twitter Linked-in

Pastırmacılar Geçidinde bulunan ve 2003 yılında Kayseri Ticaret Odasının, bazı Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde yapılmasına önayak olduğu ve geçtiğimiz yıl yıprandığı gerekçesi ile kaldırılan?Kadın Heykeli´ yeniden kaidesine konuldu. Heykel 11 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek törenle yenden açılacak.

Moğol İstilasında, Bacıyan-ı Rum teşkilatının kadınlarının düşmana karşı verdiği mücadele ve Milli Mücadele´de Müdafa-ı Vatan Derneği´nin kadınlarının Türk askerine cephane yollarken gösterdiği kahramanlıkları anısına Pastırmacılar Geçidinde bulunan ve 2003 yılında Kayseri Ticaret Odasının, bazı Sivil Toplum Kuruluşları ile  işbirliği içerisinde yapılmasına önayak olduğu ve geçtiğimiz yıl yıprandığı gerekçesi ile kaldırılan ?Kadın Heykeli´ yeniden kaidesine konuldu?

Yerinden kaldırılmasının ardından büyük tartışmalara neden olan ?Kadın Heykeli´nin 11 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek törenle yenden ilimiz sakinlerinin beğenisine sunulacağı öğrenilirken, heykelin çarşıya olan ilgiyi artırması umuluyor?

HABER: CEYHUN ÜSTEN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —