Tarih: 04.02.2012 08:50

KANSERE MEYVE SEBZE

Facebook Twitter Linked-in

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle açıklama yapan Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, vücuttan toksik maddeleri atabilme özelliğine sahip meyve, sebze, yeşil çay ve baharatların kanseri önlediğini söyledi.

Kanser ve beslenme ilişkisinde beslenmeyi tümüyle değerlendirmek gerektiğini ifade eden Deniz şöyle konuştu: “Örneğin meme kanseri yapılan araştırmalarda kadınların menopozdan sonra trigliserid ve kollesterol düzeylerinde yükselmeyle alakalı. Yani günlük aldıkları yağ miktarları ya da tükettikleri yağ, kilolarını korumaya da dikkat etmeleri gerekiyor. Bunun dışında aşırı tuzlu yiyecekler tüketmek, turşu, salamura tüketmek de mide kanserini tetikler, bu da açıklamalarda çıkan bir sonuç. Bunları beslenmemizden çıkarmamız gerekiyor. Bunlara ek olarak sebze ve meyve tüketimimize ağırlık vermeliyiz. Özellikle sebzenin her türünü enginar, kereviz, brokoli, karnabahar, havuç tüketmeliyiz. Havuç çok güçlü bir antioksidandır mesela. Vücuttaki fazla zararlı olan maddelerin atımını sebzeler yardımcı olacaktır. Bitki çayları da destek olacaktır yine buna artı olarak. Meyvelerde de yüksek vitamin, mineraller olduğu için de yine kanserden koruyucu etkileri vardır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —