Kar Fırtınaları Valilik Kupası'nda şampiyonlar belli oldu

Kar Fırtınaları Valilik Kupası'nda şampiyonlar belli oldu

Kar Fırtınaları Valilik Kupası
Spor 1.03.2024 08:57:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Kayseri Valiliği öncülüğünde bu yıl ilki düzenlenen 'Kar Fırtınaları Valilik Kupası' kayak yarışmaları final müsabakaları 400 gencin katılımıyla yapıldı.
Erciyes Hacılar Kapı'da 300'e yakın sporcunun katıldığı final müsabakalarının ardından yarışmayı kazananlar belli oldu. Düzenlenen ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, uluslararası yarışmalarda başarılı olunması için çalışmaların süreceğini aktararak; "Valimiz himayelerinde başlatılan 'Kar Fırtınaları' projesinin ilkini gerçekleştirilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün 400'e yakın sporcuyla başta teşvik olmak üzere .çeşitli kategorilerinde yapmış olduğumuz Kayseri'nin belki de ilk büyük organizasyonunu bugün gerçekleştiriyoruz. Kayseri'nin sembolü dağcılıktır, kış sporlarıdır. Bu vesileyle başta kış sporlarında valimizin proje talimatıyla birlikte antrenör arkadaşlarımızın başta birçok semtteki dezavantajlı gençlerimizi kış sporlarına kazandırmak üzere başlatmış bulunduğumuz çalışmalarda bugün 100'leri geçen sporcu altyapısına kavuştuk. Bu vesileyle amacımız tabi ki burada önemli olan altyapı sporuyla birlikte başta olimpik spor yarışmalarında başarılı olmaları adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tohum sporcular olarak sporcularımızı yetiştireceğiz. İnşallah uluslararası arenalarında da 'Kar Fırtınaları'mız çok hızlı bir gelişimle önümüzdeki yıllarda al bayrağımızı göndere çektirecektir. İnşallah bunun da mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız" dedi.

"Kayağı en iyi yapması gereken Kayseri'nin kendi çocukları"
Programa katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, sporcular arasından şampiyonlar çıkacağını ifade ederek; "Özellikle bu projeyi çok önemli buluyorum. İl müdürümüz böyle bir projeyi yapmak istediklerini bana söylediği andan itibaren gerçekten büyük bir heyecan yaşadım. Aslında biz Kayseri'de büyük bir spor seferberliği başlattık. Hem gençlik spor müdürlüğümüzün tesislerinde hem de ERVA Spor Okulları'nda 'her mahalleye bir spor okulu açacağız' diye başlattığımız kampanyayla 6 bin lisanslı sporcuya ulaştık. Ama Kayseri'nin simgesi kış sporları, kayak. Bu kayağı en iyi yapması gereken Kayseri'nin kendi çocukları. Buradan şampiyonlar çıkartacağız. Buradan disiplinli, ahlaklı ve Türkiye'yi temsil eden iyi sporcular çıkartacağız. Bunları antrenörlerimiz sayesinde, öğrencilerin peşini bırakmayan, onları bu işe teşvik eden veliler sayesinde başaracağız. Bu daha başlangıç. Önümüzdeki sene gençlik spor müdürümüz bize ne sürprizler geliştirecek, bambaşka bir noktaya taşıyacak. Ama Kayseri'nin 'Kar Fırtınaları'nı en kısa sürede uluslararası yarışmalarında göreceğiz diye ümit ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından çeşitli kategorilerde dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Başkan Çolakbayrakdar’dan Üç Aylar mesajı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, üç ayların başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında, "Üç ayların tüm İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Kayserispor - Konyaspor maçını Ömer Tolga Güldibi yönetecek

Kayserispor ile Konyaspor arasında oynanacak Süper Lig maçını hakem Ömer Tolga Güldibi yönetecek.

Talas’ta savunma sanayii zirvesi: Geleceğe teknolojik ve stratejik bakış

Talas Belediyesi, yenilikçi belediyecilik anlayışı ve Başkan Mustafa Yalçın’ın vizyoner liderliği doğrultusunda, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki birikimini ve geleceğe dönük perspektifini Talas’ta buluşturuyor.

Çolakbayrakdar’dan öğrencilere mesaj: "Güçlü Türkiye’nin temeli donanımlı gençliktir"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Sümer Yenimahalle’sinde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas’ta Üç Aylar coşkuyla karşılandı

Talas Belediyesi, rahmet, bereket ve arınma mevsimi olarak kabul edilen mübarek üç ayların başlangıcını, Regaip Kandili’nin huzur veren atmosferinde düzenlenen anlamlı bir programla karşıladı.

Kadınlar temizlik aşklarını parklara da yansıtıyor

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanı kadınlar, ilçede bulunan parkları kadın eli ile güzelleştiriyor.

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.