Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Karacaoğlu Mahallesinde yer alan Karacaoğlu camisin de restorasyon çalışmasının Melikgazi Belediyesince yapılacağını söyledi.
Anadolu kültür mirası bir cami
Karacaoğlu camisinin kültür varlıkları korumasında tescilli olduğunu ve tarihi mimarisi ile yapı tekniği açısından bir Anadolu Kültür Mirasını temsil ettiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılını tarihi ve kültür yapıların bakım ve onarımı yapılarak günümüz hizmetine kazandırma olarak değerlendireceğiz. Planlamamızı bu hedefe göre yaptık. Şu ana kadar 7 eseri tamamladık. 8 eserde ise çalışmalar devam ediyor. Yeni bir çalışma ile de Karacaoğlu Mahallesinde yer alan Karacaoğlu camisin de aslına uygun alarak bakım ve yenileme çalışması yapılacaktır. Gerekli projeler hazırlanmıştır. Yapı tekniği kullanılan malzemeler ve taş işçiliğinin güzel örneklerini sergileyen bu iki tarihi yapıda öncelikle aslına uygun olarak onarılacaktır. Her iki cami yine ibadet yeri olarak hizmet verecektir. Gelecek kuşaklara iki Anadolu kültür mirası cami sağlam ve bakımlı bir şekilde emanet edilmiş olacaktır dedi.
Her günümüzün hizmetine sunulacak
Karacaoğlu camisinde bakım onarım ve yenileme için yapılacak çalışmada mülkiyet sorunu bulunmadığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanması ile tarihi eserin tekrar kullanıma açılacağını kaydetti.
2015 yılında tarihi mekanların onarım ve bakımına ağırlık verilecek
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi mekânların Melikgazi Belediyesine emanet olduğunu çünkü 2015 yılını Anadolu'nun bu tarihi mekânlarını onarım ve bakım yılı olarak ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.