KARANTİNAYA ALINMAYANLAR TEHLİKE SAÇIYOR

SALGINI YAYMAYA DEVAM ETMELERİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

KARANTİNAYA ALINMAYANLAR TEHLİKE SAÇIYOR
Güncel 21.03.2020 15:42:00

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Umre ziyaretinden dönen vatandaşlar başta olmak üzere Ocak ayından bu yana yurt dışından girişi yapan ve hiçbir karantina uygulamasına tabi tutulmayan çok sayıda vatandaşın Korona Virüs taşıyıcısı olma ihtimallerinin yüksek olduğu vurgulanarak bir an evvel sağlık kuruluşuna baş vurarak test yaptırmaları istendi.

Çin, Güney Kore ve İran’ın ardından Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bütün dünya Korona Virüsü salgını ile baş edebilmek adına mücadele verirken sayıları her geçen gün artan virüsten etkilenen hasta sayısı ülkemizde de tehlikenin giderek büyüdüğünün bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son aylarda Umre ziyareti başta olmak üzere yurt dışından yurda giriş yapan ve karantina uygulamasına tabi tutulmayan vatandaşların salgını yaymaya devam etmelerinden endişe ediliyor.

İddialara göre sadece Kayseri’de son aylarda 1000’e yakın kişinin yurt dışından geldiği ve hiçbir karantina ve sağlık kontrolüne tabi tutulmadan vatandaşın arasına karıştığı, bu kişilerin arasında çok sayıda virüs taşıyıcısı olduğu bu kişilerin bulaştırdığı virüs mikrobu nedeni ile sadece önceki gün ilimizde 8 kişiye uygulanan Korona Virüsü testinin pozitif çıktığı, bu kişilerden bir kadın diğeri erkek olmak üzere ikisinin sağlık durumunun ağır olduğu konuşuluyor.

Bütün bu iddiaların ardından vatandaşların çok dikkatli olması, 2020 yılı başından itibaren yurt dışı ziyaretinden dönen Umreciler başta olmak üzere herkesin Korona Virüsü testi yaptırmak üzere Şehir Hastanesi’ne başvurması tavsiyelerinde bulunulurken; vatandaşlarında çevrelerinde durumundan şüphelendikleri insanlar var ise ALO 184 hattını arayarak ihbarda bulunmalarının faydalı olacağı vurgulandı.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.