Karne Coşkusu her şeyi unutturdu

Karne Coşkusu her şeyi unutturdu

Anahtar Kelimeler: Karne Coşkusu unutturdu
Karne Coşkusu her şeyi unutturdu
Güncel 20.01.2023 15:01:00

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Yurt genelinde milyonlarca öğrenci 2 haftalık yarıyıl tatiline girerken 333 bin 905 öğrencinin karne heyecanı yaşadığı ilimizde Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç İlmiye-Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulu’nda ki karne dağıtım törenine iştirak ederek minik yüreklerin karne heyecanına ortak oldular. 

İlimizde bin 137 okulda okuyan 333 bin 905 öğrenci, bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. İlmiye- Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne törenine Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.                               

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın karne coşkusuna ortak olup, heyecanlarını paylaşan Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç minik yüreklerin coşkularına katkı verirken; eğitim camiasının yılmaz neferleri eğitimcilerimiz de bu katkıdan keyif aldılar.                             

Karne töreni sonrası günün anlam ve önemine dair değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ilimizi eğitim alanında daha iyi bir noktaya taşıma gayretince olacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu “Yavrularımız tatilini yapacak ve daha dinlenmiş olarak da ikinci yarıya başlayacaklar. Velilerimize hayırlı uzun ömürler dilerken, öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Kayseri’mizin eğitimde aldığı mesafeyi biliyoruz. İnşallah daha fazlasını yapma adına hep beraber el birliği Kayseri’mizi eğitim alanında daha iyi bir noktaya taşıma anlamında gayret göstereceğiz”                                                                       

Vali Gökmen Çiçek’de eğitimciler şükranlarını sunup milli ruh içerisinde bu memlekete faydalı gençler yetiştireceklerine inancının tam olduğunun altını çizerek şunları kaydetti.  “Bugün karnelerini dağıttığımız öğrencilerin mutluluklarını, pırıl pırıl yüzlerini görüyoruz. Kazasız belasız bir dönemi çok şükür geride bıraktık. Kayseri'de bin 137 okulda, 33 bin 3905 öğrenci, 21 bin 870 öğretmenimiz var. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum ki, gerçekten çok büyük bir camia. Birçok ilin nüfusundan fazla. Kayseri başarı sıralamasında ortalaması birçok ilin üzerinde ve çıta sürekli yükselmekte. Gittiğim her okulda, öğrencilerimizin özgüvenini ve öğretmenlerimizin fedakârlığını görüyorum. Öğretmenlerimizin fedakârca çalışmasını, öğrencilerimizin yüzlerindeki mutluluktan, tebessümden görüyorum. Kayseri Valisi olarak önümüzdeki dönemde daha büyük başarıların geleceğine inanıyorum. Özellikle hem akademik, hem de eğitim noktasında, milli ruh içerisinde bu memlekete faydalı gençler yetiştireceklerine inancım tam”           

Okullu günlere iki hafta ara veren öğrenci ve öğretmenler yorgunluk atmak üzere evlerinin yolunu tutarken gözlerine şimdiden ikinci yarıyılın heyecanı gözlemlenebiliyordu.

 

 

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.