KARPUZ DEYİP GEÇMEYİN ! VAR OLAN EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDANLARDAN BİRİDİR …
Yaz mevsimi ve karpuz birbirinden ayrı düşünülemez. Dünyanın hemen her köşesinde yetiştirilebilen karpuz uzmanlara göre sulu bir meyve olması nedeni ile yaz sıcaklarında serinletmekten çok daha fazlasına yarar sağlar. Özellikle aşırı sıcaklarda besleyici ve elektrolit bakımından zengin bir su kaynağı olan karpuz aynı zamanda doğada var olan en güçlü antioksidanlardan biridir…
Yaz mevsimi ve karpuz birbirinden ayrı düşünülemez. Karpuz dünyanın hemen her köşesinde yetişebilir. Sulu bir meyve olan karpuz ise yaz sıcaklarında biri serinletmekten çok daha fazlasına yarar. Karpuz’un doğanın en güçlü antioksidanlarından biri olduğunu biliyor musunuz? C ve A vitaminleri açısından zengin olan karpuz bizi hastalıklardan da koruyor. Domates gibi karpuza da kırmızı rengini veren likopenin kanser riskini azaltmaktan, göz sağlığını korumaya kadar pek çok faydası bulunuyor. Likopen aynı zamanda kalp ve damar sağlığının korunması için önemli bileşenler arasında yer alıyor.C vitamini bakımından zengin karpuzun bir diğer faydası ise bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırması. C vitamini aynı zamanda cildi güneşin zararlı etkilerine karşı koruyor ve saçların kurumasını önlüyor.Karpuz suyu özellikle spordan sonra yaşanan kas ağrılarını hafifletiyor. Bu nedenle atletler arasında oldukça popüler bir meyve olan karpuzun ağır egzersizler sonrasında yaşanan kas ağrılarını azalttığı son yıllarda yapılan araştırmalarla da tescillenmiştir…Karpuz kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarının önünü açan yüksek kolesterole bağlı damar tıkanıklığını engelleyebilir.Karpuzda bulunan antioksidanlar astım, kolon kanseri, kalp rahatsızlıkları, romatoid arterit ve prostat kanseri riskinin azaltılmasında yardımcı olur.Karpuz, yağsız bir besindir ancak enerji üretimini artırır. Ayrıca yaşa bağlı dejenerasyona karşı da vücudu korurİşte yaza henüz adım atarken özellikle yaz aylarında bol miktarda üretilen karpuzun sık sık tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar “karpuzu hafife almamak gerek “ uyarısını yineliyorlar…