Kurban bayramının ikinci gününde vatandaşlar etlerini farklı şekillerde değerlendiriyor. Kimisi kıyma yaparak derin dondurucu da muhafaza ederken kimisi ise Kayseri´nin adı ile özdeşleşen sucuk yapımına yöneliyor. Bazı Kasaplar da vatandaşları uyararak ehil olmayan kişilerde et çektirmeyin uyarısı yapıyorlar
Kurban bayramının ikinci gününde vatandaşlar kurbanlık etlerini sucuk içi ve sucuk yapımında kullanmak üzere kasaplara akın ettiler. Yaşanan yoğunluktan memnun olduğunu belirten kasaplar kasap haricinde sokak aralarında et çekenlere et çektirilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyorlar bu yıl et çekim ücretlerinin 75 kuruş ile 1 TL arasında fiyat olduğunu belirttiler.,
Sucuk içi ve sucuk yapımı ilgili de bilgi veren kasaplar özellikle ithal bağırsak konusunda uyarılarda bulundular. İthal bağırsaktan yapılan sucukların kısa zamanda ekşime yaptığını belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundular.
HABER:SÜLEYMAN ERDOĞAN