Tarih: 13.07.2017 17:29

KATLİAM HAZIRLIĞINDA İKEN

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara´dan başlattığı yürüyüşe saldırı hazırlığında olan ve düzenlenen operasyonla yakalanan DEAŞ üyesi ve gözaltına alınan 14 kişinin Kayseri Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor. Gözaltında bulunan 4 kişinin sağlık kontrolü için getirildikleri sırada kameralara gülmesi dikkat çekti.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından iki yıldır takip edilen DEAŞ üyesi O.K., CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun yürüyüşüne 38 UU 962 plakalı panelvan tipi araç ile saldırı girişimindeyken Kocaeli´de düzenlenen operasyonla araç içinde yakalanarak gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda AK Parti bayrakları ile şapkalarının da bulunması büyük dikkat çekmişti. Yapılan incelemelerde O.K.´nın saldırı talimatını Suriye´den aldığı, aracı ileri geri sürerek insanları ezmesinin emredildiği, öldüğü takdirde cennete gideceğinin söylendiği ortaya çıkmıştı.
Operasyon sonrasında Kayseri´de de O.K.´nın eşi A.K. ile yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen iki kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen operasyon sonrasında gözaltına alınan zanlıların sayısı 15´e çıkmıştı.
Gözaltına alınan 15 zanlıdan 4´ü bugün doktor kontrolünden geçirildi. Zanlılar Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde doktor kontrolünden geçirildikten sonra yeniden Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.
Zanlıların Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının sürdüğü öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —