Güncel
06 Ekim 2019 - 15:54
Güncelleme: 06 Ekim 2019 - 15:54

KAYİMDER BAŞKANI AKDOĞAN:

? KENTSEL DÖNÜŞÜMLERE HIZLANARAK DEVAM ETMELİYİZ?

KAYİMDER BAŞKANI AKDOĞAN:

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Kayseri İmar ve İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği- Kayimder Başkanı Levent Akdoğan haber ekibimize yaptığı değerlendirme de konut kredilerinin düştüğü bu dönemde ev almak için en uygun zaman olduğuna dikkat çekerken şehirdeki Kentsel Dönüşüm çalışmalarının çok önemli noktalara geldiğini belirtti.

Kısa süre önce gerçekleştirilen genel kurul ile kısa adı Kayimder olan Kayseri İmar ve İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği Başkanlığına seçilen  Levent Akdoğan İnşaat Sektörü ile ilgili olarak haber ekibimize yaptığı değerlendirme de konut kredilerindeki düşüşün gözler görülür bir hareketlilik oluşturduğunu belirtti. Başkan Akdoğan ayrıca,  Kentsel Dönüşüm çalışmalarının çok önemli noktalara geldiğini belirtip şunları kaydetti.

 ?Kamu bankalarının verdiği 0,99 faizli krediler çok uygun. Bu bir fırsat olarak değerlendirilebilir. 2020 için %20, %30 daha avantajlı bir şekilde konut alımını sağlayabilirler. 1,5 sene içerisinde konut maliyetleri artmış. Bu istatistiklerden oluşan bir rakam. Ama 2018´in ilk çeyreği ile 2019´un üçüncü çeyreğine nerdeyse konut satış rakamları aynı düzeydedir. Bu kadar kar oranı mı var, niye rakamlara yansımıyor diye de düşünülmesin. Bu ticarettir, gerekirse maliyetinde ve maliyetin altında satışlar yapılarak herkesin bu süreci atlatması gerekiyor. Müteahhitler içinde aynı tüccarlar içinde aynı durum söz konusudur. Ben bunu bir avantaj olarak görüyorum. Kayserili hemşerilerimizin de değerlendirmesi gerektiğini istiyorum. Kentsel dönüşüm konusunu da tekrar değinmek istiyorum. Sağ olsun Memduh Başkanımız Melikgazi Belediyesinde de Küçükali ve Kazım Karabekir gibi bölgelerde ciddi bir kentsel dönüşüm sağladı. Bu bölgede ki riskli yapıları yıktı. Yeni konutlar yapıldı. 15 kadar müteahhit arkadaşımız buralarda konut yaptılar. Bu yapıların imalatı kimlere yansıdı, hemşerilerimize yansıdı. Şehre daha yakın bir bölgede, site konseptinde daha düşük maliyetler ile konut sahibi olma fırsatı yakaladılar. Tabii bunun Konaklar bölgesi olsun, Hunat, Kılıçarslan ve Fevzi Çakmak buralarda da kademeli olarak ilerleyeceğine ben inanıyorum. Tabii bu bir süreç alacaktır, kolay işler değil. Birçok hissedarın olduğu parseller var. Birçok kişinin oturduğu daireler, konutlar var. Bunları bir anda boşaltıp da kentsel dönüşüme sokup yenilemek tabii ki ciddi bir maliyettir. Başkanlarımızdan ricam kentsel dönüşümdeki hızlarını önümüzdeki yıllara da yansıtmalarıdır. ?

Haber Kaynak : Eray Sena KÖSEDAĞ
Anahtar Kelimeler: KAYİMDER BAŞKANI AKDOĞAN

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14