KAYSERİ CEM EVİ´NDEN

KAYSERİ CEM EVİ´NDEN

AŞURE KOKULARI YÜKSELDİ?

Kayseri Cem Evi´nde bir araya gelen alevi cemaatine mensup ilimiz sakinleri Muharrem ayı münasebetiyle geleneksel ?Aşure´ tatlısı hazırlayarak mahalle sakinlerine ve Cem Evi´ni ziyaret eden vatandaşlara ikram ettiler? Kaynaşma ve dayanışmayı teşvik amaçlı gerçekleştirilen etkinliğe Vali Süleyman Kamçı´da iştirak etti?
Muharrem ayı vesilesi ile Kayseri Cem Evi´nde gerçekleştirilen Aşure dağıtım törenine Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Alevi Cematine mesup vatandaşlar katıldı?
Protokolün katılımıyla gerçekleştirilen Aşure dağıtım merasimine ilk olarak aşure duası yapılarak start verildi?.
Daha sonra Vali Süleyman Kamçı halka aşure ikram etti?
Programda konuşan Hacıbektaş-ı Veli Derneği Başkanı Sadık Genç 12 gün boyunca tuttuğumuz oruçların kabul olmasını cenabı Allah´tan niyaz ediyoruz. Ülkemiz olağan üstü bir dönemden geçiyor diyen Genç şöyle konuştu. ? Bir taraftan içeride darbe girişimi olağan üstü hal gibi durum ülkenin doğu ve güneydoğusunda yaşanan bir nevi iç savaş terör ve nerdeyse her gün gelen şehitler kent merkezlerinde patlayan bombalar, ölen yüzlerce masum sivil vatandaş diğer taraftan sınırımızın hemen ötesinde yaşanan iç savaş ırk ve mezhep savaşları İşid yada Daeş belası tabi bu yaşananların failleri de belli. İçinden geçtiğimiz bu karanlık dönem ve böyle dönemler her zaman provakosyona çok müsait dönemlerdir. Üzerinde yaşadığımız bu topraklarda bir çok kadim medeniyetler yaşamış gerek yer üstü ve gerekse yer altı zenginlikleri jeopolitik konumundan dolayı her zaman emperyalis güçlerin iştahını kabartmıştır. İstiklal harbinde bu ülkede yaşayan bütün renkler Kürdü, Türkü Çerkez´i Alevisi ve sunisiyle emperyalislere en güzel cevabı vermişlerdir. Genç alevi toplumunun asla provakasyonlara gelmeyeceğini belirterek ulu önder Atatürk´ün dediği gibi yurtta ve tüm dünyada barış için mücadeleye devam edecektir?
Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik´de Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek başladığı konuşmasında ?Sizler içinde bizler içinde aşurenin lezzeti tatlıdır, ama anlamı biraz acıdır. Hem matem hem bayram günü olarak idrak ediyoruz. Fani dünya da da böyledir. Acılarımızda var sevinçlerimizde; mutlulukla dolu günlerimizde geçiyor üzüntülerle dolu anlarımızda? Aşurede doğrusu fani dünyanın simgesi gibi ortada duruyor. Bir çok yiyecek bir kapta toplanmış tıpkı birbirinden farklı inanışlarla düşüncelerle mezheplerle farklı görüşlere sahip insanların bu dünyada toplandığı gibi? Ancak aşure tatlı ama dünya ne yazık ki haliyle biraz acı durumda? Bu dünyada insanlık ne yazık ki aşure gibi hemhal olmamış? Aşure gibi bir ve beraber olmayı başaramamış? Nuh´un gemisinde aşure gibi hemhal olmuş yeniden yaşama şansı bulamayan insanlık maalesef yine ayrılıklarla yaşamış durumda ?
Vali Süleyman Kamçı´da Muharrem ayında tutulan oruçların kabul olmasını dileyerek ?Allah birlik ve dirliğimizi daim etsin. Bu birlikteliğimizi en güzel şekilde 15 Temmuz sonrasında gösterdik. Aynı birlikteliğimizin devam etmesini diliyorum? ifadesini kullandı?
Daha sonra tüm davetlilere aşure ikramında bulunuldu.
Haber: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi
Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi
Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti
Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"
Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı
Sedat Kılınç’ın acı günü
Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu
Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi
Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu
Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması
AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı
Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu
Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor
Ağabeyini sırtında taşıyor
Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı