KAYSERİ BARO BAŞKANI FEVZİ KONAÇ: "2014 YILI İÇERİSİNDE 5 BİN KADIN KORUMA TALEP ETTİ"
"2015 YILI İÇERİSİNDE BU SAYIDA YÜZDE 20 ARTIŞ OLDU"
Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ´Kadına yönelik şiddet´ konulu panelde konuşan Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Kayseri gibi maneviyatı ve inancı yüksek bir şehirde 2014 yılı içerisinde 5 bin kadın ´Kocamdan şiddet görüyorum, başıma bir iş gelebilir´ diyerek devletten koruma talep etti" dedi.
Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından ´Kadın yönelik şiddet´ konulu panel düzenlendi. Şehir Tiyatrosu´nda düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Baro Başkanı Fevzi Konaç, İl Müftüsü Şahin Güven, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan ve davetliler katıldı.
Panelde konuşan Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri´de aile mahkeme sayısının 6´ya çıktığını hatırlattı. Konaç, "Kayseri gibi inançlı, imanlı, güzel gelişen ve bu anlamda birçok örneğe sahip bir şehir olarak istatistiklerimiz Türkiye genelinde korkutan bir noktaya geldi. Ben göreve başladığımda 2 tane aile mahkemesi vardı. Şuanda Kayseri´de ki aile mahkemesi iş yüküne yetişemediği için 6´ya çıktı. 6 mahkeme işini ve gücün bıraktı toplumda, şiddete muhatap olan kadının korunması, nafaka ve boşanma davalarına bakıyor. Sadece 2014 senesindeki toplam boşanma davalarıyla ilgili olarak istatistiklere baktığımız zaman 6 mahkemenin 6 bin esasa ulaştığını gösteriyor. Türkiye´nin nüfus oranıyla ilişkilendirildiğinde maneviyatı ve inancı bu kadar yüksek bir şehir olarak en yüksek oranlı boşanan illerden bir tanesi haline geldi" ifadelerini kullandı.
Sadece 2014 yılı içerisinde 6 bin kadının eşinden şiddet gördüğü gerekçesi ile koruma talebinde bulunduğunu kaydeden Konaç, "Koruma kararı ile ilgili olarak Türkiye´de kadının en çok şiddete maruz kaldığından koruma talep ettiği iller içerisinden ilk 5´in içerisindeyiz. 2014´teki sayısı 5 bindir. 5 bin kadın ?Eşimden şiddet görüp, başıma bir iş gelme riski var´ deyip devlete müracaat ediyor. 2015 itibariyle de bu sayı yüzde 20 artmış durumdadır. Dolayısıyla kanunların ve adliye saraylarının bu işi tek başına tedavi etmeye yetmiyor" şeklinde konuştu.