ŞEKER ORANINI ARTIRMA KONUSUNDA ÇİFTÇİLERİ BİLGİLENDİRİYOR
Çiftçi buluşmaları kapsamında Sarıoğlan-Palas çiftçileri ile bir araya gelen Kayseri Şeker yöneticileri pancar ekim sezonu öncesinde Şeker oranını artırıcı faktörler konusunda çiftçiyi bilgilendirmeye devam ediyor.
Palas çiftçi buluşmasına; Sarıoğlan Belediye Başkanı Azli Osman Yıldız, Kayseri Pancar Koopeartifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Kooperatifi Denetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Güntay, Sarıoğlan- Palas Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çatalkaya, Sarıoğlan Ziraat Odası Başkanı Burhan Akdoğan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Cengiz ve diğer yetkililerle birlikte Palas çiftçileri katıldılar.
Sarıoğlan Palas Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çatalkaya´nın daveti üzerine gerçekleşen çiftçi buluşmasında, çiftçilerden gelen gübre konusundaki sorular üzerine Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay yapmış olduğu açıklamada; "Pancarda bu sene ve önümüzdeki sene şeker oranının artması için seferberlik başlatarak, bütün çiftçilerimizden de bu konuda hem dikkatli hem de gayretli olmasını istiyoruz" dedi.
Başkan Akay, "Bu konuda Kayseri Şeker´inde yeni üstleneceği görevler olacak. Mesela bu sene ot ilaçlarının dışında bütün ilaçlamayı Kayseri Şeker olarak bütün bölge ve tarlalarda yaparak şeker oranının artmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca Geçmiş yıllarda Gübre konusunda oluşan şikayetleri ortadan kaldırmak için Bu sene Kayseri Şeker olarak tamamen analize dayanan gübre üretiminin parasını da peşin ödemek suretiyle siparişini de vermiş bulunmaktayız. Bizim üretimini yaptırdığımız gübre gerek toprağın gerekse de pancarın istediği maddeleri ihtiva ettiği için en doğru gübrenin bu olduğu kanaatindeyiz. Çiftçilerimiz arkadaşlarımızın tavsiyesine uyarak az ya da çok değil, yeterli miktarda o gübreyi kullanmaları gerekiyor. Bunun da doğru kullanıldığında pancardaki şeker oranının artacağını düşünüyoruz" diyerek şu şekilde konuştu:
"Bizim 328 bin ton şeker kotamız var. 1 puanlık bir şeker oranı artışı 20 bin ton şekere tekabül ediyor. Bu da 55 milyon paraya denk geliyor. Bunun yarısı fabrikanın yarısı da çiftçinin cebinden çıkıyor. Şeker oranını artırmak masrafsız bir kazanç olacak bir uygulama. Buna hep birlikte dikkat etmemiz gerekiyor. Ben çiftçimizin bu konuda daha bilinçli ve dikkatli olduğuna inanıyorum.
Kayseri Şeker ziraat teşkilatımız bu konuyu Türkiye de en iyi bilen kadrolardan oluşmaktadır. Bundan sonra ziraat teşkilatımız sizin tarlanızda ürününüzün pozisyonunu sizden daha iyi bilecekler. El birliği ile uyumlu bir şekilde üretim yapmak arzusundayız. Biz ziraattaki bu gelişmeyi sağlayamazsak Avrupa ile rekabet edemeyiz. 2017 yılından sonra zarar görmemek için öncelikle siz tarladaki verimi ve şeker oranını artırmanız gerekiyor. Bu konuda hepinizden özel bir gayret bekliyoruz. Eğer bu olursa hiçbir endişe duymayız. Biz hep birlikte fabrikadaki çalışan arkadaşlarımız, ziraat teşkilatımız, işletmedeki çalışanlarımız ve bütün çiftçimiz hep beraber kazanacağız"