Tarih: 12.09.2017 15:22

KAYSERİ ŞEKER

Facebook Twitter Linked-in

2017 yılı ayçiçeği hasat döneminin başlamasıyla birlikte ayçiçeği sektöründe Kayseri Şeker´in iştiraklerinden olan Pan Pazarlama şirketi aracılığı ile alım başlatması sektörde memnuniyetle karşılanırken, Kayseri Şeker Çerezlik Ayçiçeği sektöründe de etkin olmak istiyor yorumları yaptırdı?

Kayseri Şeker´in aldığı bakliyat ve kuruyemiş ürünlerini, Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi´ndeki paketleme tesislerinde işlemden geçirerek  ?PAN Bakliyat-PAN Kuruyemiş? markasıyla piyasaya sunduğu belirtildi.

Ayçiçeği tarımında, dekarda verimlilikte ülke ortalaması 2016 yılında 152 kilogram iken iklim şartları nedeniyle 2017 yılı hasat döneminde Kayseri Bölgesindeki ortalamanın ise 130 kilogram olduğu kaydedildi?

Ülkemizde üretilen 157 bin ton çerezlik ayçiçeğinin 45 bin tonu Denizli bölgesinde, 30 bin tonu ise Kayseri bölgesinde üretilmekte olup 2017 yılında ayçiçeği hasat dönemi öncesindeki iklim şartları nedeniyle ayçiçeği dane doluluğu ve parlaklığı bakımından Kayseri bölgesinde yetişen ürünlerin ilk sırayı alması bölgedeki üreticileri mutlu etti.

Ay çiçeğinde Kayseri´de yoğun olarak ekim yapılan Yeşilhisar ve Kocasinan ilçelerimizin ekolojik koşulları, çerezlik ayçiçeği tarımı için oldukça elverişli olup bu bölgelerde yetişen ürünler kuruyemiş sektörü tarafından öncelikli olarak tercih edilmeye başlandı.

Kayseri Merkez ve Yeşilhisar bölgesinde 25 Ağustos´ta başlayan 2017 yılı hasat döneminde Kayseri Şeker´in ayçiçeği sektöründeki etkin olmasından çiftçiler oldukça mutlu olduklarını ve ürün bedellerinin Kayseri Şeker tarafından peşin olarak en uygun bedelle ödenmesi de çiftçiyi memnun ediyor.a




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —