KAYSERİ ŞEKER SERASININ KIŞ SEZONU

TOPRAKSIZ DOMATESLERİ SOFRALARDA YERİNİ ALMAYA BAŞLADI.

Yaşam 10.11.2015 16:59:50 0
KAYSERİ ŞEKER SERASININ KIŞ SEZONU
Haberi Sesli Oku

 Kayseri Şeker´de toprak yerine Kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan domatesler tüketicilerin sofralarında yerini almaya başladı.

Tozlaşma işleminin bombus arıları (tüylü arı) kullanılarak yapılan sera içerisinde her biri yaklaşık 13-14 metre uzayabilen 25 bin domates fidesinden sezonluk olarak 350-400 ton salkım domatesi üretilmesi bekleniyor.
Toprak yerine Hindistan cevizi liflerinden elde edilerek içine makro ve mikro elementler eklenip organik besleyici hale getirilen Kokopit (Cocopeat) ile üretilen domateslerin üretim, hasat ve depolama aşamaları hijyen kurallarına uyularak üretilmekte olup elde edilen domatesler tüketicinin hizmetine ?Seramis? markası olarak sunulmaktadır.
Topraksız domates üretimi yapılan Kayseri Şeker´e ait 10 bin metrekarelik modern cam kaplamalı serada domates fidelerinin dikimden hasada kadar yapılan tüm uygulamalar ve üretim aşamaları düzenli olarak kayıt altına alınmakta olup kesinlikle hormon uygulanmadığı belirtildi.