Kayseri Şeker 62 nci kampanya döneminde Sivas, Kayseri, Yozgat ve Nevşehir İllerinde sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilere 38 Milyon TL çapa avansı ödendi.
2016-2017 Pancar Kampanya döneminde Kayseri Şeker ile 2 Milyon 260 bin ton pancar ekim sözleşmesi yapan 9.571 çiftçiye, 2 Haziran 2016 Perşembe günü ton başına 17 TL olmak üzere toplamda 38.425.000.00 TL avans dağıtımı gerçekleşti.
Çapa avansı dağıtımı esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; 2 Haziran itibariyle çapa avansı ödemelerimiz başladı. Çapanın yapıldığı dönemde ödeme yapılmasına önem gösteriyoruz. Çalışan işçilerin alın terinin kurumaması açısından bu uygulamaya özen gösteriyoruz. Bundan 15 gün önce faizden kurtarma avansı ödemesi daha yapılmıştı. Dekarda ton başına 10 TL idi. Bu dönemde yapılan ödemeler çiftçimiz için bir can suyu niteliği taşıyor. Allah bereketli eylesin. İşlerini kolay getirsin. Ağız tadı ile bu paraları harcamayı nasip eylesin. İnşallah bayramdan önce yine bir bayram avansı ödememiz olacak. Ondan sonra temmuzun sonuna doğru sulama avansı uygulaması olacak. Arkasından da kurban bayramı öncesinde yine bir avans uygulamamız olacak. Bu önümüzde ki senelerde daha güçlü bir şekil alacak. Bizim asıl hedefimiz çiftçimizi başkalarına ve bankalara muhtaç etmemektir. Çiftçimizin bir sermayesi yok. çiftçimiz kooperatifin bir üyesi olarak kayseri şeker ile sözleşme yaparak bu üretimi yapmaya çalışıyor. Bu sözleşme çerçevesinde bizde azami olarak bu katkıyı sağlamaya çalışıyoruz.
Bu işi başardıkça da Türkiye de ki şeker sektörüne önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz. Türkiye´nin bu konuda Avrupa ile rekabet edebilme seviyesine gelmesi lazım. Bizim hedefimiz bu. Bunun olması demek çiftçinin daha fazla para kazanabilmesi demek. Çiftçinin köy şartlarında insanca yaşayabileceği seviyeye gelmesi lazım. Bu da gelirinin artması ile mümkün olabilir. Gelirinin artması da bu usullerle olur. Hep beraber iyi bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye´ye örnek Avrupa ilke rekabet edebilen bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Ben buna canı gönülden katkı sağlayan ve alın terini döken tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Allah emeklerini zait etmesin.
Avans alan Kalkancık köyü çiftçilerinden Fazlı Akbudak; Pancar çiftçinin sigortasıdır. Avansı da zamanında aldığımız için teşekkür ediyoruz. Başkanın ifade ettiği gibi faizden kurtarma adı altında çiftçiyi başkalarına muhtaç etmeme adına bir başlangıç oldu. İnşallah ilerde temliklerden de kurtuluruz. Emeği geçen başkanıma ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Bize iyi bir can suyu oldu dedi.
Kayseri Merkez Bölgede avans dağıtımı esnasında Kayseri Şeker Fabrikası genel Müdürü Levent Benli ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.