Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektöründe dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelme hedefinde olduklarını belirtti.
Kayseri Şeker´den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektörünün dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelmesinin yolunun şeker pancarı tarımının, tarladan sofraya kadar olan aşamalarının dünya standartlarına uygun hale gelmesinden geçtiğini bildirdi.
Akay, çiftçilerin Avrupa ve dünya standartlarında üretim başarısını sağlamak amacıyla eğitim desteğini verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Ülkemizde nişasta bazlı şekerin kota harici üretiminin yapılması, yurt dışından kaçak olarak getirilmesi yanında ürün etiketlerinde kullanılan tatlandırıcı ürünlerin belirgin şekilde yazılarak tüketicinin doğru bilgilendirilmesini istiyoruz. Çünkü sağlıkçılar nişasta bazlı şekerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri konusunda çeşitli çalışmalar yapmak suretiyle araştırmaları da kamu ile paylaşıyorlar bu nedenle bir tüketici bilinci oluşursa nişasta bazlı şekere bakışın biraz daha farklılaşacağı kanaatindeyim."