Kayseri Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından Merkezi Hekim Randevu Sistemi´nin (MHRS) tanıtılması amacıyla bir kamu spotu hazırladı. Kamu spotunda MHRS´nin öneminin Kayseri şivesiyle anlatıldığı görüntüler, izleyenleri hem güldürdü hem de bilgilendirdi.
Kayseri Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ve 6 kişilik ekiple Kayseri Mahallesi´nde çekilen kamu spotunda, kameraların karşısına Kayseri´nin internet fenomeni Şaban Büyükbakırcı geçti. Vatandaşların Sağlık Bakanlığı´na bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ile aile hekimlerine Alo182´yi arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından istedikleri hastane ve hekimden randevu alabileceklerinin anlatıldığı kamu spotunda kullanılan Kayseri şivesi izleyenleri güldürdü.
Kayseri Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan, kamu spotunun çekiminde büyük destek olan internet fenomeni Şaban Büyükbakırcı´ya emeklerinden dolayı teşekkür etti. Genel Sekreter Gödekmerdan, "Sağlık Bakanlığımız vatandaşların daha etkin ve kaliteli hizmet alabilmesi amacıyla ´sağlıkta dönüşüm projesini başlatmıştır. Bu projenin en önemli programlarından biri de merkezi hekim randevu sistemidir. Böylece bakanlığımız vatandaşların sağlığına önem verirken hem de vaktine önem vermektedir. Bu nedenle merkezi hekim randevu sistemini oluşturmuştur. 2009 yılında Türk Telekom ile bir protokol imzalanmış, 2010 yılında Erzurum ve Kayseri pilot il olarak merkezi hekim randevu sistemi uygulaması başlatılmış ve 2012 yılında da 81 ilde bu program uygulamasına geçilmiştir. Merkezi hekim randevu sistemi vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığı´na bağlı hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri veya aile hekimlerinden ´Alo 182´ hattından merkezi randevu sistemini arayarak canlı operatörlerden veya internet üzerinden kendilerine istedikleri hastaneden istedikleri hekimden randevu alarak beklemeden sağlık hizmetlerine ulaşılması amacıyla geliştirilen bir uygulamadır. Temel amacı vatandaşlarımızın hastanelerde muayeneler öncesi bekleme sürelerini azaltmak, kuyrukları yok etmek, hastanede hekim işgücü ve teçhizat planlaması yaparak daha kaliteli hizmet sunmak ve hastalarımızın memnuniyetini artırmaktır" diye konuştu.
Kamu spotuna destek veren internet fenomeni Şaban Büyükbakırcı ise, "Ben Kayseri´de sosyal medya üzerinde videolar çekiyorum. Kayserimizin kültürünü, şivesini biraz daha dipte kalmış şeyleri dışarıya çıkarmaya çalışıyorum. Buradan gelen bir popülerlik yakaladım. Bunun ardından Kamu Hastaneleri Birliği´nden bana bir teklif geldi. İlk teklif geldiğinde Kayseri adına bir şey olduğu için ve Türkiye genelinde Kayserimiz pilot bölge olduğu için bu teklifi seve seve kabul ettim. Çünkü insanlar hastanelerde sıra beklemek zorunda kalıyorlar. Bu sistemle sıra beklemeden randevular alarak verilen saatte hastaneye giderek, sıra beklemeden muayene olabiliyorlar. Sosyal medyadaki videolarım ağırlıklı Kayseri şivesine dayandığı için kamu spotunu da bu şiveyle çekmemi istediler. Ben de tabi ki seve seve kabul ettim. Kayseri halkımızın buna daha sempatik bakması ve daha dikkat çekici olması maksadıyla Kayseri şivesiyle güzel bir şey çektik. Ben keyif aldım, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..
U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.
Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.