Kayseri Ticaret Odası Hayvancılık, Et ve Et Ürünleri Üretim ve Ticareti ile Tarım Sektöründe faaliyet gösteren meslek komiteleri üyelerine yönelik Biyogüvenlik Talimatı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nün katkılarıyla Kayseri Ticaret Odası M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda düzenlenen toplantıya; KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Meclis Üyeleri Ali Borazan ve İsmail Bahçecioğlu, 7. Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Afyon, KTO Meclis Üyesi ve 8. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Yağanlı ile meslek komitelerinin üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Oda olarak meslek komitesi çalışmalarını etkin şekilde sürdürdüklerini belirterek, ?Yönetim Kurulu olarak, 40 meslek komitemizin çalışmalarını takip ediyor ve taleplere ilişkin çözüm yolları arıyoruz. Bu toplantımızda yönetim kurulumuzun bu çalışma anlayış sonucu gerçekleştirilmektedir. Meslek komitelerimizin tüm çalışmalarına ilişkin olarak gerekli adımların atılması yönünde gayretlerimizin süreceğinin bilinmesini isterim? dedi.
Sektörde sağlıklı üretimle ilgili koşulları iyileştirilen ve geliştiren uygulamaların Biyogüvenliğin bütününü oluşturduğuna dikkat çeken Hasnalçacı, ?Biyogüvenliğin öneminin ve ilkelerinin, bu konuyla ilgili faaliyet gösteren tüm üyelerimiz tarafından bilinmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu amaçla organize ettiğimiz bu toplantı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ergun Tuğluk, Veteriner Hekim Enver Adaş ve Veteriner Hekim Seher Nacar Doruk tarafından bilgilendirme yapılacaktır. Gerek Biyogüvenliğin uygulanmasına, gerekse de yasal sürece ilişkin verilecek bilgilerin, üyelerimizin üretim faaliyetlerinde çok büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarımıza katkılarından ve siz değerli üyelerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.
KTO 7. Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Afyon´un da kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan sunumlarla devam etti.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.